| | | | |

Затвориха голямо летище в Германия, очакват нападение

Въздушният трафик на летището в Хамбург бе временно спрян, след като полицейска операция в отговор на заплаха срещу самолет от Техеран наложи преустановяването на всички кацания и излитания от северния германски град, съобщи говорител на федералната полиция.

Полицейски екип, действайки във връзка със заплаха за атентат, изпратена по електронната поща, претърси самолет със 198 пътници на борда, пристигащ от иранската столицата Техеран.

Германските военновъздушни сили съобщиха в профила си в социалната мрежа “Екс”, че са ескортирали самолета, след като е навлязъл в германското въздушно пространство източно от Берлин заради сигнал за бомбена заплаха.

Пътници

Всички 198 пътници и 16-те членове на екипажа са напуснали самолета и са били подложени на проверки за сигурност в отделна зона.

Полицията е разпитала пътниците, което е стандартна процедура, когато заплахата е квалифицирана като сериозна, заяви говорител на полицията.

Полетите от и до летището в Хамбург бяха преустановени в 12:40 ч. местно време (13:40 ч. българско), когато самолетът кацна на летището. По-късно те бяха възобновени.

Новината идва в първия ден от специалното заседание между германското и френското правителство в Хамбург, в което участваха германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts