| | | |

КСНС при Радев започна без лидерите на партиите

Започна заседанието на КСНС, свикано от президента Румен Радев, за да се обсъдят рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране.

Консултативната среща ще е с участието на шефа на парламента Росен Желязков, премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, министъра на отбраната, началника на отбраната, министъра на вътрешните работи, главния секретар на Министерство на вътрешните работи,

председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ и директора на Служба „Военно разузнаване“.

Не са поканени обаче представители на ръководството на нито една парламентарна група, което прави форматът различен от този на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Всъщност от него липсват именно лидерите на политическите партии в парламента. А на тях, и по-точно на лидерите на ПП – Кирил Петков и Асен Василев, Радев отдавна се закани да спре достъпа до секретна информация.

Това стана в края на май, когато изтече запис от среща на “Промяната”, в който Петков и Василев говорят за това да се отнемат правомощията на президента за назначаването на шефове на служби.

След края на срещата е предвидено изявление на президента Румен Радев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка Пресцентър

Similar Posts