| | | |

Кирчо се похвали: Борисов ми се обади минути преди вота и… ВИДЕО

“Днес ще говорим за добрите новини – какво реално се случи в последните два месеца. Това, което всички се чудят – какво се случва в сглобката, какво се случва в нашата обща работа”.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти след проваления вот на недоверие срещу кабинета.

“62 от 66 реформи, които си бяхме заложили за тази пленарна сесия се случиха. Реформи, които в последните 10 години не се бяха случвали”, допълва Петков.

По думите му антикорупционният закон е бил мираж в предишните парламенти.

Антикорупционният закон днес е факт и Европейската комисия каза, че е един от най-добрите закони, които България е приемала.

Разследване на главния прокурор. Може би забравихме, че само преди няколко месеца това изглеждаше като нещо невъзможно, но днес е факт. Законът за домашното насилие е приет. Това обобщи съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

“В последните 60 дни, всеки ден по календара, който беше заложен, беше с нашите реформи. Нашите реформи, които бяха заложени в Плана за възстановяване и устойчивост още в миналия редовен парламент. Реформи, които изглеждаха непосилни.

Днес те са факт. С 63-ма депутати, имаме премиер, който се казва акад. Денков: образован, честен.

Имаме финансов министър: Асен Василев, който успя да свие дефицита от 6 на 3% само за няколко дни, което ни даде шанс България да продължи по пътя към еврозоната.

Министър Цеков, който спря 4 милиарда лв. от старите поръчки, които бяха направени по време на служебния кабинет по начин, по който можеше да има корупция. Сега те са пуснати по напълно прозрачен начин”, подчерта той.

“Господин Борисов ми се обади лично преди вота на недоверие. Извини се, че не може да дойде и каза, че неговата група подкрепя правителството в този формат” , каза още той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и двайсетина души от групата на ГЕРБ-СДС не се включиха в днешния вот.

“Показахме какво означава истинско лидерство. Сложихме репутацията си на линията, за да може тези реформи да станат реалност”, добави Кирил Петков.

Той нарече вотът на недоверие “безпредметен”. “Единственото, което показа, е абсолютната предизборна немощ на партиите, които го инициираха”, добави Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts