| | | | |

След Промяната: Държавата в момента е като след нашествие на скакалци. Всичко е опоскано за седем месеца, а държавата – заборчняла за поколение напред

Днес на България страда от два фундаментални дефицита.

-Първо, липсва национална визия и стратегически подход. Действа се на парче, а още по-лошото е, че при кабинета „Кирил Петков“ видяхме и открита партийна феодализация на властта.

Всяка партия от управляващата коалиция взе на аренда определени сектори и започна да дерибейства безконтролно в тях.

От информацията, с която разполагам за основни сектори – сигурност, икономика, регионално развитие, екология – може да се съди, че държавата в момента е като след нашествие на скакалци.

Всичко е опоскано за седем месеца, а държавата – заборчняла за поколение напред.

Това ни донесе фалшивата „промяна“.

-И, второ – кадровият дефицит.

Традиционното прехвърчане на партийни „калинки“ в администрацията през последните години, при т.нар “промяна” и “коалицията на почтените”, се превърна в истинско и опустошително нашествие на партийни мижитурки, на цели фамилии, на роднини, зълви, балдъзи, приятели на чашка.

Шуробаджанащината стигна безпрецедентни мащаби.

Из министерства и държавни предприятия се напълни с неподготвени и некомпетентни хора, с офисен планктон, изваден от разни кантори и канторки и инсталиран на публични постове, за да продължи да служи на своите частни покровители, а не на гражданите и за България.

А в Народното събрание хората с обществено-политически опит и със законотворческа компетентност са под санитарния

от фейсбук профила на Борислав Цеков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts