| | | | |

Политолог разкри истинския мотив на Борисов да извади Хекимян в битката за София

Не мисля че някой вече би се впечатлил от вотове на недоверие особено в такава обстановка, в която управляващото мнозинство е с толкова голям превес. На местните избори работят други логики.

Голяма част от територията на страната се населява от клиентелни общности. То не останаха хора, които да не са се кандидатирали за общински съветници. Там кампанията върви от човек на човек и междуличностни връзки.

снимка: Архив

Това каза пред Nova News политологът Стойчо Стойчев по повод неуспешния вот на недоверие към кабинета „Денков“.

Той коментира какво означава отсъствието на Бойко Борисов от парламентарната зала по време на вота:

„Демонстрацията е към г-жа Нинова като вносител на вота. 2/3 не се явява на този вот, защото го счита за загуба на време“.

„Без символики, Борисов е един редови депутат, а председателката на Парламентарната група на ГЕРБ беше там“, подчерта той.

Според него промените в Конституцията няма как да минат без гласовете на ДПС.

„Очаквам да няма електорални щети за никоя от партии, тъй като за всички поддръжници – и от едната и от другата страна, за всички е ясно, че това мнозинство гарантира този цивилизационен избор на страната“, каза политологът.

По думите му, този избор е бил поставен под съмнение от президента Румен Радев през последните две години, както и от неговите сателити – „Възраждане“, БСП.

Политологът коментира и телевизионния дебат между основните претенденти за кмет на София – Васил Терзиев и Антон Хекимян.

„Победители няма. В един такъв дебат много трудно можеш да каже, че този или онзи е победил. Всеки от кандидатите, който влиза в такъв сблъсък, има своите фенове и хейтъри, които използват дебата за да оплюят единия и да подкрепят другия.

Чисто като представяне ясно е кой е по-обигран в публичното говорене – Хекимян. Но хората, които ще гласуват за Терзиев, ще гласуват чисто партийно“, посочи той.

„Голяма част от истинските десебари аз съм убеден, че ще гласуват за Вили Лилков, когото виждат като истинския десен кандидат за София“, подчерта той.

По думите му, за по-младото поколение в София Държавна сигурност не е толкова голям проблем и без проблеми биха гласували за Васил Терзиев. За по-възрастното поколение, което има спомен от тази епоха, безспорният кандидат е Вили Лилков.

„Ще имаме най-шареното гласуване възможно в София през всички години досега.

Убеден съм, че ще има човек, който да гласува за кмет от една партия, за районен кмет от друга партия и общински съветници от друга листа“, каза Стойчев.

Според него, потенциал да разширява подкрепа има Антон Хекимян. Той затова е привлечен.

Това показва ясната заявка на Борисов да се бори за този пост. Хекимян е популярен сред младите хора в София, изтъкна той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук. Антон Хекимян

Similar Posts