| | | |

Нинова изригна: Това е дъното! Утре да се сложи край на тази мъка ВИДЕО

Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните работи е нечувано и невиждано Партията, която държи мандата, иска оставка на министър от това правителство и той казва не, защото другата част от сглобката стои зад него. Това е дъното в политиката във всякакво отношение.

Това заяви лидерът на БСП на извънреден брифинг.

“Това е още едно доказателство за думите ни от началото на този кабинет.

Тези хора се събраха единствено за разпределянето на порции на власт и на пари. Караха се чии фирми да вземе парите от ПВУ, караха се за Лукойл, за бюджета, на кои фирми да се дадат парите от него.

Днеска се скараха кой да овладява и да ползва МВР за партийни цели и натиск на опоненти. Виждате поредица от доказателства, които потвърждават думите ни”, каза още Нинова

По думите ѝ утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка, на катастрофата за държавата.

“Гласувайте на вота на недоверие и тази сглобка да си ходи. Страната да се нормализира и да гледаме с перспектива напред”, поясни тя.

Лидерката на БСП категорично осъди всичките вандалски действия, хората направили това, трябва да понесат отговорност.

“Осъждаме онези действия на полицията, с които биха журналисти и мирни граждани, които си вечеряха спокойно и останаха с избити зъби”, добави Нинова.

Тя бе категорична, че министърът на МВР трябва да си подаде оставката. Освен политическа, трябва да се носи и морална отговорност, добави Нинова.

“Ще подкрепим с гласовете си създаването на анкетна комисия, за установяване на фактите по този случай. През 2020 г, когато имаше подобни случаи, до колоните на МС, парламентът прие анкетна комисия. Работата ѝ приключи с доклад.

Специално се обръщам към ГЕРБ. Тогава гласувахте “за” такава комисия. Какво е различното сега, криете ли нещо?

Ние от БСП сме последователни и принципни в тези отношения. Не ни интересува, кой е управляват тогава и сега. Искаме истината и фактите. Искаме да не се посяха на мирни хора, да бъдат пребивани, да се замита под килима”, заяви категорично Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts