| | | |

Друсан кандидат-общинар плаши със смърт репортерка от Би Ти Ви

Вече 3-та вечер поред журналистката на Би Ти Ви Дани Атанасова не спи – чака да получи още едно обаждане от своите родители, че по вратата им отново се блъска, а някой ги заплашва със смърт и по телефона.

Прибирайки се от разходка в неделя (16 октомври 2023 г.) родителите на Атанасова са посрещнати от своите съседи, които им казват, че пред дома им са идвали непознати мъже и са ги издирвали по име.

Паралелно с това започва и телефонен терор – звънят им непознати номера и настояват, че са откраднали кучето им, което спешно трябва да върнат или да оставят на определено от гласа по телефона място 5000 лева.

“Опитах се да говоря с един от хората, които звъняха на родителите ми, да му кажа, че това с кучето е лъжа, че никой не го е взел.

Не ме изслуша. Започнаха обиди, заплахи за убийство, как ще ни довърши всички с “по една лопата в главата “….жестока гадост. Оставих мама и татко полуживи в къщи, с триста заръки да заключат и да не отварят, и пуснах жалба в полицията”, разказва журналистката.

Оказва се, че гласът на мъжа, оказал тормоза е на кандидата от листата на ДПС за общински съветник в Ямбол Илия Андонов.

След часове наред обаждания по телефона и заплахи, от полицията съобщават, че Андонов е задържан да шофира под въздействие на наркотик, а автомобилът му е конфискуван. Образувано е и досъдебно производство.

От Движението за права и свободи веднага реагират на случая, а Андонов е изкаран от листата.

Известно време Дани Атанасова се чуди дали да разкаже публично историята. Не се сеща и в кой момент е успяла да ядоса Андонов, може би с работата си.

От полицията обаче ѝ казват, че това е “поредната пиянска история”. Тя самата не е съгласна с това твърдение, тъй като мъжът е разполагал с информация за нея и семейството ѝ.

Журналистката се решава на важната стъпка, защото подобни случаи на насилие над възрастни хора, телефонни измами и пр. има много често. Отзовавайки се на сигнал, тя винаги им обяснява “колко е важно да застанат с лицата си и да кажат, за да търсят институциите”.

“Дадох си сметка, че ако не го направя сега, после как ще го искам от тези хора?“, допълни за Би Ти Ви Атанасова.

Самият Илия Андонов не е отрекъл да е извършил тормоза.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts