| | | |

МЕГА СКАНДАЛ в редиците на “Промяната”! ЗАПИС разкрива как кандидат-кмет не ще да чуе и види Кирил Петков

Възможно ли е най-довереният човек на Кирил Петков в любимото му Царево, лично посочен и издигнат от него за кандидат-кмет на Промяната в тази община, да твърди публично за лидера си, че е нежелана появата му на територията на тази община?

Явно е възможно, съобщава “Флагман”.

Запис от публичен разговор на кандидат-кмета от ПП-ДБ с избиратели, между които разпознаваме и гласа на местна журналистка, разкрива действителните му намерения, които нямат общо с идеите и програмите на коалицията.

Той подчертава, че „най-лесната работа“ било да използва регистрацията на коя да е партия, да е кандидат на поне още пет партии, защото и без това не е член на ПППП, а е само техен представител за общината.

Затова на срещи с хората казвал: „Нищо общо нямам с Промяната!“.

Евентуалният бъдещ кмет подчертава, че не харесва партия „Продължаваме промяната“ и я споменава мимоходом – като мръсна дума.

За Кирил Петков казва, че не иска да му идва в Царево, въпреки огромното желание на столичанина за среща с гласоподавателите, за които, като премиер, превърна акваторията и бреговете на залива „Корал“ в защитени екотеритории.

Ето с какво се хвали кандидат-кметът на ПП-ДБ пред царевци:

Кирил Петков му се обадил в началото на кампанията по телефона и настоявал, да бъде поканен в Царево, питал кога ще е на-добре за визитата му, но в отговор на ентусиазма си, получил:

„Не! Не! Не! Стой си в София! Не ме занимавай!“

Сега е в ГЕРБ т’ва пребоядиване. Ей го, “Промяната” – да не мислиш, че ги харесвам?

-Ти недей, защото изперкваш тука вече. Емил Пейчев – “Гергьовден”!

Да. И в момента, в който се целунаха с гербаджии казах “майната ви”.И и макар, че никога…

-В момента много добре знаеш, че също в “Продължаваме промяната” има напрежение.

-Никога не съм бил член на партия и в момента не съм.

-Местните избори, мен лично, не ме интересуват.

Мен днеска Кирил ми звънна и вика:”Кажи ми кога трябва да дойда”. Викам изобщо не та искам.

-Кой?

Кирил Петков. “Кога трябва да дойда?”

-Не, не, не…

Изобщо, викам, да не си дошъл!

-Моят съвет е “не”.

Ама как, брат, вика, ше дойда да та подкрепя.

-Не!

Стой, викам, в София, от там ма подкрепяй!

-Не, не, не, не!

Изобщо не ма занима’ай!

-Не!

Да, да.

-Не, просто не е добър ход това. Слушай к’о ти казвам.

Аз съм ти казвал защо. Защо реално излизам от “Промяната”. Излизам от “Промяната”, защото от самото начало аз се обозначих с “Промяната”.

И в момента, ако кажа: “Аз не съм с “Промяната”…

Най-лесната работа беше да изляза от още пет партии. Дет’ се вика, да вземеш регистрация е най-лесната работа.

Обаче хората ше кажат: “Чакай, бе. Тоя беше от “Промяната”, пребоядиса се и ся отиде, примерно в Средна европейска класа”.

Или “…отиде в партия МИР, или отиде там в Единение и т.н.”.

И затуй съм излязъл от “Промяната” и на хората им казвам: Нищо общо нямам с “Промяната”, аз реално не съм член на “Промяната”.

Представител съм на местно ниво, но не съм член на партията. По никакъв начин! Така че в случая не са гласува за партията. Гласува са за мен персонално. Щот, за да са явиш на избори, трябва да имаш регистрация. И то от партия. Не можеш да излезеш без партия. Няма как!

-Независим кандидат?

Незвисим да, обаче като листа не можеш да излезеш. Аз мога да изляза като независим, но листата трябваше да е подкрепена от партия.

Ето сега сме 66-и номер. Листата щеше да е примерно… 52-ри номер. И хората щеше да се омотаят, да се объркат. И не, не е, не е работещ вариант. Просто няма кък.

……………………….

Ако записът е истински, излиза, че създателят на ПППП и доскорошен министър-председател трябваше да предвиди, че ще дойде момент, в който близкият му съратник ще се разграничи от него, тъй като вече го е правил. При това неотдавна.

Глас от този запис припомня на Емил Пейчев за принадлежността му към „Гергьовден“ и издигането му за кандидат-кмет на движението през 2019 г., откъдето става общински съветник, а впоследствие се превръща в пръв опозиционер на ГЕРБ.

През лятото на 2021 г., в разгара на протестите на жълтите павета, същият обявява, че къса с Любен Дилов-син и оттук-нататък е „квота“ на Промяната в Общинския съвет на Царево.

Пейчеви, като олицетворение на Промяната в Царево, получи висока чест да посрещне премиерското сем. Петкови на Възкресение Христово през 2022 г. в храма „Възкресение Богородично“ в кв.Василико

Емил Пейчев два пъти е издиган за народен представител в листата на ПППП във Втори МИР Бургас.

Семейство Петкови има къща в Лозенец, с импровизиран летен бар, с хамаци за релакс и с панорама към вълните.

От тези местни избори нататък обаче Кирил Петков трябва да е наясно, че е квалифициран като персона нон грата пред населението на община Царево.

Коалиция „ПП-ДБ“ издигна за кандидат-кмет на община Царево в настоящата предизборна кампания Емил Пейчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Емил Пейчев и Кирил Петков снимка: Архив

Similar Posts