| | | |

СКАНДАЛЪТ с доц. Киселова продължава, “Будни студенти” извадиха още документи

От организацията “Будни студенти” публикуваха нова порция документи, които според тях уличават доц. Наталия Киселова в плагиатство.

От организацията на няколко пъти представяха части от книгата ѝ и ги сравняват с други разработки.

Ето какво пишат от “Будните студенти” в своята страница във Фейсбук. Публикуваме поста им без редакторска намеса:

Мегаскандалът с плагиатствата на “доцент” Наталия Киселова няма край – поредна порция доказателства срещу наглата преписвачка

Продължаваме с нашето разследване с книгата на Наталия Киселова „Политически права на българските граждани“, София, Сиела, 2017. Припомняме, че именно с тази книга тя защитава своята доцентура.

Обект този път е преписите на Наталия Киселова от Доклад относно състоянието на правната среда за реализирането на референдуми в Република България (докладът е изготвен в изпълнение на проект „Strengthening Direct Democracy Legal Instruments through Bulgаrian-Swiss Partnership”.

Проектът е реализиран от Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива (с Председател Даниела Божинова – докторантка на проф. Евгений Дайнов в НБУ) в партньорство с Център за изследване на пряката демокрация – Арау, Швейцария и се финансира от Българо-швейцарската програма за сътрудничество).

Плагиатството на Киселова в този доклад е стигнал до големи размери като без притеснение е копирала почти цели страници с текст.

И тук отново всички мълчат по темата – етичните комисии в СУ Св. „Климент Охридски“ и Академия на МВР, МВР, прокуратурата, както и всички сайтове и медии, в които тя удобно гостува ежеседмично.

Нека да не забравяме и над 170 сайта, от които копирала текстове и ги е поместила в нейната книга, както и преписи от дипломни работи на студенти!

До къде е стигнала Наталия Киселова… да преписва текстове на студенти, за да стане доцент!

Ректорът на СУ съгласно чл. 58, ал. 1, т. 4 от Закона за висшето образование и чл.35, ал. 1, т. 1 от Закона за развитието на академичния състав в Република България е длъжен да уволни доц. Киселова и да й отнеме доцентската титла.

Настоящият пост да се счита и като сигнал до горепосочените институции, за да упражнят правомощията си съгласно закона, а не да стават съучастници в извършването и прикриването на очевидни правонарушения.

В образованието и науката няма място за хора като Киселова, която денонощно и поръчково облъчва общественото мнение по телевизиите с безпочвените си и псевдонаучни брътвежи.

Ние подадохме сигнали до компетентните органи, които трябва да се сезират и да се произнесат по казуса с Наталия Киселова и тя да бъде уволнена и привлечена към съответната отговорност!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts