| | | |

Напрежение: Бойко Борисов отвърна на Радев ВИДЕО

Радев откъде знае как се строят магистрали, като никога не са строители други, освен нас?

Така отговори във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на обвинението на президента. По-рано през деня Румен Радев заяви, че както са строили магистралите, така ще изградят и 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй” – на тъмно.

„Парламентът е взел решение е 7-и и 8-и реактор. Приветствам това, което е направило днес правителството.

Сумата 500 млн. е малка, трябва да е милиард и половина и да се започне изграждането на тази мощност. Трябва да се направи отделна строителна компания, която да обслужва целия този процес – това е милиарден проект. Той е в БЕХ, на светло, избран от правителството.

Това продължава да държи България и българите на ядрената карта на Европа”, смята Борисов.

Попитан дали автомагистрала „Хемус” ще се дострои, лидерът на ГЕРБ отговори, че, ако партията му не бъде избрана, това няма да се случи.

В отговор на въпрос за предстоящото извънредно заседание на парламента заради ветото на президента върху Закона за енергетиката Борисов заяви:

“Кое е лошото да има заседание, след като може да приемем поправките и от вторник “Лукойл” да плаща по тези 73 стотинки, за които говорим”.

Той посочи, че са длъжни да спазят законовия срок от 15 дни за ветото.

“Не виждам проблем закон, който сме гласували заедно с ПП-ДБ и ДПС и сега да бъде отхвърлено ветото. Той е важен за плащанията по плана за възстановяване. В него има ясно оформен материал, според който от вторник “Лукойл” ще започне да плаща тези 73 стотинки.

Доказахме година и половина, че между единия и другия бренд разликата е от 60 до 100 долара.

Тази дерогация дава предимство пред другите в Европа, затова трябва да е по-евтин бензина и дизела за българите. Карахте по 4 лв и Асен Василев обвиняваше младежкия ГЕРБ, че вдига цените. Сега пак сме виновни”, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

Според него и премиерът Николай Денков, и Мария Габриел правят всичко възможно за предвижването на приемането ни в Шенген.

Той изтъкна вчерашната си среща в австрийското посолство с представители на ЕНП, както и срещи на Кирил Петков с европейските либерали. “И МВР заработи добре в борбата с нелегалната миграция. Всички държави в ЕС имат своите проблеми и използват външно-пол събития”, коментира той.

Критиките от ПП-ДБ, че външният министър Габриел е трябвало да е по-активна по темата Шенген го ядосаха.

“Моя милост като бе премиер, друг да ми е виновен – представяте ли си такъв въпрос? Вие не сте виновен, външната министърка е виновна”, заяви той

По-късно председателят на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на едно от заключителните предизборни събития на партията във Варна.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts