| | | |

Нинова: Двойното гражданство удря националния интерес. Ще направите по-голям хаос от този!

Днес е прецедент. Чуха се над 50 отрицателни становища и нито едно позитивно. Няма такъв законопроект. Този доклад ви отряза главите – на съдебната реформа и на авторите на този текст. Нито един не казва една добра дума.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

С нейното изказване започна дебатът за промените в Конституцията. Те се гледат на първо четене от депутатите.

“2/3 от хората, разбиращи от Констутицията ясно казват, че това е работа на Великото народно събрание, а не на този парламент.

С какви очи тръгвате да нарушавате Конституция. Кого лъжете, каква е тази игра на думи. Ще направите още по-голям хаос от този, който създадохте досега”.

“Не защита, а посегателство на националния интерес представлява допускането депутати, министри и президент да са хора с двойно гражданство”, обяви Нинова.

“Никога няма да подкрепим висши държавни ръководители да са с двойно гражданство”, добави тя.

После Нинова се спря на текста за националния празник и призова вносителите, и най-вече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, да дойде и да каже, че между първо и второ четене ще бъде оттеглен.

Лидерът на БСП обърна внимание, че работата на едно служебно правителство не зависи от неговия премиер, а от неговите правомощия.

“Истинското решение е, че правомощията на служебния кабинет се определят със специален закон и тогава да седнем и да обсъдим. Това, което сега правите е имитация”, заяви още Нинова.

Тя попита с какви претенции на велики юристи тръгват след като приемат поправки от компетенцията на Велико народно събрание.

По съдебната реформа тръгвали с фалстарт, защото предложенията не били такива, които могат да се приемат от Обикновено народно събрание.

“Кое от тези предложения прави процеса по-бърз, по-справедлив? Кое предложение решава темата справедливост, тези предложения са пореден опит да се овладее съдебната система?, изтъкна Нинова.

Тя много харесала изказване на Владислав Славов от Съюза на юристите, че с тези промени влакът не отминава, а идва срещу нас.

“41 страници осъдителна присъда на тази конституционна реформа”, върна се отново към доклада Нинова. Тя каза, че в предложенията нямало и най-малък елемент на обществен договор.

“Искам да ви питам, господа, какъв консенсус ще намерите с прокуратурата, която казва следното:

“Демонтирането, което предлагате ще е в тежък ущърб и ние прокурорите сме силно възмутени. Неминуемо ще се увеличат случаите на корупция”.

“Това, което предлагате, няма елемент на обществен договор, защото никой не го приема. Защо продължавате с тази юридическа неграмотност, категорична беше Нинова.

“Това е нищо, това е политическа нищета, която води до разграждане на държавността. Нито един глас от БСП за България!”, завърши Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts