| | | |

Денков обвини Пеевски в лъжа, заплаши Делян Добрев: Решил съм, завеждам дело ВИДЕО

Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу хората, които говорят за „хранилката „Лукойл”.

Това обяви пред журналисти министър-председателят Николай Денковхранил.

В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, което ясно съм казал, е, че до края на годината “Лукойл” са поели ясен ангажимент да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности.

Никога не съм казвал суми, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация.

Съжалявам да го кажа, знам че има очаквания, но правителството и аз лично трябва да спазваме законите. “Лукойл” пое ангажимент да изпълни закона, какъвто е в момента.

Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания. Трябва да се спазват законите, заяви Денков.

„По отношение на приказките за хранилки и други доста по-конкретни обвинения, отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща. Това вече съм го решил”, категоричен бе Денков.

Припомняме, че във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отправи критика към правителството. „Хранилката на „Лукойл” се оказва много голяма, в нея има членове на кабинета, министри”, заяви шефът на енергийната комисия на парламента..

Премиерът обяви още, че България е класирана на първо място по напредък, свързан с върховенството на закона.

„Разбира се, това не е изненада за хората, които през последните месеци се занимавахме с проектите и обсъждахме с парламентарните групи промени в законите, свързани с развитието на правосъдната системаа”, поясни той.

По думите му усилието, положено през последните месеци, е започнало да дава резултати.

„Първият резултат беше премахването на Механизма за наблюдение на България. Това е вторият, който получава такава международна оценка”, допълни Денков. По думите му тези промени се забелязват и от Европейската комисия.

Премиерът обаче смята, че това не бива да ни успокоява.

„Все още България е на 59-о място от 142 страни, предпоследна в ЕС. Ние ще работим така, както сме заложили в нашата управленска програма” категоричен бе министър-председателят.

Относно влизането ни в Шенген, Денков заяви, че не може да се очаква за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия, но трябва да се работи упорито и системно, за да може всички да бъдат убедени, че правилното решение е България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts