| | | |

Борисов обяви нова коалиция и постави ултиматум, за да продължи кабинетът ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Бургас, за да закрие предизборната кампания на партията. Той не пропусна да направи коментар по горещите политически теми от деня.

Аз уважавам много работещите в “Нефтохим”, но компанията да си плаща данъците!

Таксата от 20 лева на мегаватчас дава възможност за допълнителни приходи от 3 млрд. лв. на година. Приветствам действията на правителството, неслучайно пръв съм се подписал, заяви пред медиите в Бургас Бойко Борисов.

“Не знам кой е искал Нинова да става златен пръст. Мисля, че утре е прекрасна възможност двете партии, подкрепени от ДПС, да отхвърлим ветото на президента”, каза още той.

“Задоволяваме се с това, което каза Асен Василев, че проверяват с НАП колко пари рафинерията дължи на държавата”, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му тази вечер Йордан Цонев ще има среща с Асен Василев и Румен Спецов, за да се определи механизмът за компенсация на потребителите на горива.

“Остават 1-2 дни до изборите и всички страшно са се изнервили. Почват да се говорят неща, които сигурно не ги и мислят, защото забравят как се случи тази сглобка.

Това е правителство, наречено “Денков-Габриел”. Габриел не е министър, а е вицепремиер.

Чух какви ли не приказки, че няма да има ротация или че министри без съгласието на ППДБ няма да се сменят. Само да напомня, че министри на ППДБ няма да има, ако не са подкрепени от ГЕРБ. Сиреч или няма да има правителство, или трябва да се разберем.

Призовавам ги утре да дойдат и да приемем тези две неща, както и да отхвърлим ветото”, сподели Борисов.

“Ако утре ППДБ не се явят и не отхвърлим ветото, няма да мога да контролирам парламентарната група на ГЕРБ”, уточни той.

И добави, че депутатите му го заплашват, че следващият път те няма да влязат в залата и ППДБ ще трябва да отхвърлят ветото с “Възраждане” и БСП.

“Разбирам, че всеки си надъхва електората. Приятелски ги моля утре да охтвърлим ветото, защото в един момент групата на ГЕРБ няма да ме слуша”, предупреди Борисов.

“Хипотетично, ако се откажем от дерогацията, ще падне ли бензинът? Плавно си пълзи нагоре и стана 3,3 лв.

Когато беше Промяната, беше 4 лв. Какво се промени в тази рафинерия – токът ли поскъпна, газът ли, заплатите ли?

Колегите от “Промяната”, когато чуят за “Газпром” и газа, са много твърди, като стане въпрос за “Лукойл”, са готови да падне правителството…

Това не мога да го разбера”, добави той и подчерта, че е солидарен с работещите в “Нефтохим”. При тези печалби на компанията те трябваше да взимат три пъти по-големи заплати, изтъкна той.

След изявлението си пред медиите лидерът на ГЕРБ влезе в препълнената зала, която го посрещна с аплодисменти.

“Ние с Бойко Борисов изградихме съвременна България. Бъдещето ни е сега, нека на 29-ти да излезем да гласуваме за ГЕРБ”, каза от трибуната Иван Алексиев, областен координатор на ГЕРБ.

“По време на тази предизборна кампания ние запазихме добрия тон. Компроматите никога не са печелили. Трябва да привлечеш симпатиите на хората с нещо позитивно”, уточни кметът Димитър Николов.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts