| | | | | |

Борисов: Ризова ще ни разсипе, ако ГЕРБ отиде да си прави… ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува в Банкя.

снимка: Кадър

“Гласувах за това София да продължи да се управлява добре. Да продължим да правим метро, фонтани, детски градини, алеи.

Надявам се новият кмет да започне да стори от “Люлин” до “Цар Борис”, Детската болница е видимо, че няма да стане.”

“Това, което стана в последните дни с машините, не е добре. На нас ни беше най-приятно да бием с машини. Само че се получиха укорими неща – използвам най-меките думи“, коментира той.

„Как бихте се почувствали, ако заварите някой да ви копира паролата? Ако пък това е вашият противник в службата, който иска да ви седне на мястото, как бихте се почувствали? Ето това направиха в последните дни“. попита Борисов.

„За какво му е? Да ви изпраща имейли, да ви прочете кореспонденцията, да ви сваля снимки? Ето това са направили.

Затова мисля, че решението на ЦИК беше правилно. Виждате колко бързо стана – в рамките на една минута гласувах и с трите бюлетини“, обясни Борисов.

„Много са им леки тезите“, коментира той твърденията, че машините за гласуване са „просто принтери“

На въпроса: “Г-н Борисов, кой не ви позволява да развалите сглобката – Галя от посолството, американския посланик или някой друг”. “Кой?”

Борисов отговори:

“Как вие бихте питали, госпожо, ако министър на ГЕРБ отиде и се оплаче, че негов министър е бил притискан от 20 депутати, за да обществени поръчки за милиард и 200. Дали няма да е това скандал чудовищен?

Връщам се към един запис, в който точно за тези машини се говори, че са ала-бала, че е откраднат проектът на Слави.

Нека сме обективни поне веднъж и да мерим с обективни аршини. За милиард и 200 е скандал, другото не е скандал. Това ли е промяната, това ли е върховенството на закона, това ли е “чистотата”, до която искат да ни доведат?!”, попита риторично Борисов.

“Мисля, че не огласявам тайни – Кирил Петков ми каза, че ако не отидем в петък и не участваме в този цирк, това ще го огорчи.

Ние събрахме групата и отидохме в петък за енергийния закон, за да не го огорча, изпълнихме си ангажиментите. Така че след изборите да отидем и да си свършим това, което сме започнали”, заяви още Борисов.

Запитан дали не го е огорчил “протестът” на Кирил Петков в деня за размисъл, той заяви:

Представяте ли си ГЕРБ да отиде и да си прави агитация в предизборния ден? Ризова ще ни разсипе”.

“Когато излезе записа с ала-бала и как стават работите, изброих колко други неща са направени и колко трябва да се направят. Емоциите да са в деня на изборите. От утре ще има кметове, хайде още една седмица…

Но за да работят тия кметове, трябва да има държавно управление, което да приеме бюджета на държавата.

Затова апелирам към всички – гласувайте. И към колегите – запазете хладнокръвие. Укоримото поведение е на тези, които са го вършили и опорочиха и създадоха съмнение за честността на вота”, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

“Но нека минат тези избори и в спокойна обстановка в парламента да се изследват всички възможни най-добри варианти. Опорочаването на вота дойде от друго място, вие го знаете,” заяви Борисов.

Запитан какво зависи от финансовия министър Асен Василев относно войната в Украйна, Борисов отговори:

“Не знам, питайте го него, доколкото знам, той не е войник. Но когато той е лидер на втората по големина партия, която участва в сглобката, единият от тях – Кирил Петков трябва да е в парламента, а другият да е в правителството. Иначе ще рухне сглобката”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts