| | | | |

За ПП няма закони! Има гангстерство в бели якички, прикрито зад власт, спечелена с машинки. От чорапите до червилото, всичко в ПП е измама. ПИРАТИ!

ПП са дизайнери на смайващи глупости в политиката! Затова в предизборните кампании се целят в инфантили и подрастващи, пишат вайбърски закачки, атрактивни за гимназисти.

Това пише на страницата си във фейсбук журналистката Калина Андролова

снимка: Архив

Защото само пред такива сладоледени капацитети може да им минат нискоефективните тарикатлъци.

Оня ден Асен Василев призна, че практически няма начин да принуди „Газпром Експорт“ да си плаща таксата от 20 лева за мегаватчас, която той си измисли – нито може да спре газа, нито да отнема количества газ от тръбата в полза на България.

Вместо да се откажат от глупостта, която са сътворили, Асен заяви възможно решение: ДА СЕ УСВОИ БАНКОВАТА ГАРАНЦИЯ, дадена от „Газпром Експорт“.

Само че когато се издава банкова гаранция, там изрично се описват ангажиментите към конкретен договор и при какво неизпълнение може да се усвои. В случая, ако искането за усвояване на банковата гаранция не е свързано с неизпълнение на задълженията по ДОСТЪП И ПРЕНОС, то банката ще откаже такова искане.

Така че банковата гаранция не може да се усвои от „Булгартрансгаз“ ей така, защото Асен има прищявка да въведе такса, за да си попълни бюджета в приходната му част.

За ПП няма банкови закони, няма митнически съюзи, няма договор за функциониране на ЕС, няма Конституция и корпоративно право.

ИМА ГАНГСТЕРСТВО В БЕЛИ ЯКИЧКИ, прикрито зад власт, спечелена с машинки. От чорапите до червилото, всичко в ПП е измама. ПИРАТИ!

Наскоро излезе решение на съда в Люксембург, с което се отменя наложена от ЕК санкция във връзка с доносите на „Овергаз“ срещу държавните дружества „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“ и БЕХ.

И знаете ли какво постфактум заявяват от съда по този казус!

Заявяват в делото, че ЕК е ОСТАВЕНА ДА БЪДЕ ПОДВЕДЕНА ОТ НЕПРОВЕРЕНИ СИГНАЛИ НА „ОВЕРГАЗ“. Брутално уточнение, нали!

„Овергаз“ по същия начин узурпира и ПП за частните си интереси. Ама така ги спонсорира, че разтуриха енергийната система на държавата.

Но няма да доживеем ПП да си признаят, че са употребени от „Овергаз“.

Когато имат частна поръчка, ПП я изпълняват. С това се изчерпва и цялата им псевдоуправленска програма – брокерство за нуждите на корпорации и зачитане на частни интереси за сметка на обществени щети.

На Асен му трябват пари в хазната и направи всички на маймуни.

Оставяме настрана атлантическите мантри, че удряме руснаците, след като точно Асен извоюва дерогация, остави „Лукойл“ на спокойствие, да ползва евтиния нефт, за да реализира печалба от няколко милиарда през европейските цени на горивата, наложени на българския пазар.

Асен се кани да си ЗАПИШЕ ЕДНИ ВЗЕМАНИЯ КАТО ПОТЕНЦИАЛЕН ПРИХОД в бюджета, докато тръби пропагандно, че ще намали печалбите на “Газпром”.

Схемаджийството и нарушаването на законите, ако е добре маркетирано като антируска дейност, променя своето същностно качество и вече не се таксува като непригодно. Което само по себе си е феноменална ГЛУПОСТ и гарантиран провал.

Между другото този ефект е все по-ефективно употребяван от самите руснаците. Те са разбрали, че като маскират собствения си интерес с крясъци за антируско мероприятие, много по-лесно прокарват интересите си. Но нека не обучаваме външните вложители в ПП на вътрешнополитически актьорски трикове.

Какво ще се случи?

Съгласно член 81з от Закона за енергетиката, вертикално интегрираното предприятие е задължено своевременно да осигури на независимия преносен оператор достатъчни финансови ресурси при обосновано искане.

Тоест изплащането на „енергийните вноски“ ще доведе до значително влошаване на финансовото състояние на БЕХ. Защото „Булгартрансгаз“ веднага ще се обърне към холдинга (БЕХ), който пък ще се обърне към всички печеливши дружества като АЕЦ, ЕСО, НЕК и пр., за да започнат да издържат „Булгартрансгаз“.

Разбирате ли?! Асен Василев разсипва цялата енергетика! Не просто удря „Булгартрансгаз“.

БЕХ ще трябва да издържа финансово преносния оператор. Защото законово „Булгартрансгаз“ няма как да принуди „Газпром Експорт“ да плаща.

Асен Василев МОЖЕ САМО ДА СЕ СНИМА С БАНКОВАТА ГАРАНЦИЯ и нищо повече!

Освен това банката има задължение да информира „Газпром Експорт“, че ще се усвояват парите, ако постъпи писмо за усвояване. Събирачът на „вноската“ по сегашния закон ще бъде „Булгартрансгаз“. Като грохне още първия месец „Булгартрансгаз“, ще потъне и БЕХ, и всички останали дружества в холдинга.

На 31 октомври ще се начислят таксите за този месец. А до 14 ноември сумата трябва да бъде внесена в хазната.

За 19 дни „Булгартрансгаз“ дължи около 190 милиона лева. По сметки дружеството има свободни 50 млн. според собствения им доклад.

Всеки нормален човек се опитва да види нещо сложно в действията на нашите пишман управляващи. Но почти винаги мотивът се оказва елементарен.

Асен е намерил начин в нарушения на всички закони ДА ИЗТОЧИ ДЪРЖАВНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ДРУЖЕСТВА. И паралелно с това – да източи населението. Защото в бюджета не му достигат едни 2-3 милиарда лева.

Така че гражданите не бива НАИВНО да очакват по-ниска цена нито на газа, нито на горивата.

Асен сподели пред Цветанка, че вносителите вече са се съгласили да плащат таксата. Тези вносители стават собственици на газ на входната точка Странджа/Малкочлар и ще трябва да начислят таксата от 20 лева на българската индустрия, която ще я начисли като разход към крайния потребител.

Например „Лукойл“ използва около 12 хиляди мегаватчаса на ден. По 20 лева са 240 хиляди лева на ден. По 365 дни, това са 87 млн. и 600 хиляди лева.

Вальо Златев ще си плати акциза и после ще ги фактурира на „Лукойл“, а те съответно ще си включат енергийната вноска на Асен в себестойността на произведената продукция – на дизела, на бензина.

Как ще се отрази вноската на Асен на „Лукойл“?!

Добре. Така ще направят и другите вносители. Ще си платят „вноските“, но автоматично ще ги начислят на индустриалните потребители, на газоразпределителните дружества, а оттам и на населението, на топлофикациите, болниците, детските градини и пр.

Тоест АСЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪДИРА КОЖАТА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Колкото пъти ПП са на власт, толкова пъти довеждат държавата до катастрофа.

Колкото пъти са на власт, толкова пъти се опитват да направят някаква много голяма схема за милиарди.

Миналият път беше историята с разсипването на „Булгаргаз“, сега историята с дестабилизацията на „Булгартрансгаз“ и подготовката му за приватизация.

„Руски газ се доставя и до Гърция, но видяхте ли остра реакция от Гърция? От Румъния? От Турция?“, пита Асен при Цветанка.

Не, не видяхме. Защото гърците нямат увеличение на руския газ за вътрешното си потребление.

Напротив, АСЕН ИМ УВЕЛИЧАВА СТОЙНОСТТА НА ГАЗА, КОЙТО ТЕ ЩЕ ПРОДАВАТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР. Ще продават газа на цена Х плюс 20 или Х плюс 19 лева примерно.

И ето, че Кики Петков се жалва от ДАНС, а Денков плаши с оставка!

Никога не съм чувала за власт, която да е спечелила от война със службите. Или от брутални схеми, които удрят в такава несъобразена степен по джоба на населението.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts