| | | | |

След заплахите на Кирил Петков: Назначиха охрана от НСО на министър Йоловски, жандармерия пази семейството му

Министърът на електронното управление Александър Йоловски е със засилена охрана от НСО, а на семейството му е назначена охрана от ГД “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” с постановление от прокурор

Има събрани доказателства, че Йоловски е бил заплашван във връзка с възлагане на обществени поръчки.

Охраната на министъра на електронното управление е назначена по негово искане, след като той е бил разпитан в Антикорупционната комисия, където е дал показания за изнудване и отправени заплахи към него и семейството му.

Те са били свързани с възлагането на обществени поръчки в областта на електронното управление за стотици милиони лева. предаде БНТ.

В петък, докато се нищеше скандалът с хеш кода на машините, който зам.-министърът на управлението заснел неправомерно, Десислава Атанасова от ГЕРБ разказа за въпросните заплахи към министър Йоловски.

“На втория съвет изслушахме г-жа Габриел, която изпълнява длъжността на премиер. Министърът на електронното управление Йоловски каза нещо много интересно, че г-н Кирил Петков и Божидар Божанов, са му оказвали натиск за поръчки за 600 млн. лв.

Ние бяхме повече от 15 човека в тази зала, цялата ЦИК, всички председатели, с изключение на ППДБ. Всички ще сме готови да сме свидетели. Това е нечуван скандал – мандатоносителят да му оказва натиск”, каза Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts