| | | | |

“Градската десница” в истерия след изказването на Бойко Борисов

„Градската десница“ както се определят от ПП, ДБ, и „Спаси София“ са в истерия от вчерашното изявление на Бойко Борисов, че няма да призовава симпатизантите на партията да гласуват за Васил Терзиев.

Това, което най-много ги притесни обаче е, че според Борисов по-достойна за кметския пост е Ваня Григорова.

От този момент Борис Бонев, членове на ДБ, Кирил Петков и всякакви „десни“ си счупиха пръстите да заливат Фейсбук с постове, колко е лошо Ваня Григорова да бъде подкрепяна, защото зад нея стоят бивши и настоящи членове на БСП, пише tribune.bg.

Амнезията е диагноза, макар и трудно лечима. За да помогнем на страдащите ще припомним:

През 2019 година, когато имаше местни избори и една срещу друга на балотаж се явиха Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и Мая Манолова, отново подкрепена от лошите „комунисти“, както смята Кирил Петков.

Тогава до Манолова плътно беше Борис Бонев от Спаси София. Той заедно с нея обикаляше София в инвалидна количка, говореше колко е прекрасна и ще бъде отличен градоначалник.

„Градската десница“ в лицето на ДБ ясно застана зад Мая Манолова и всички районни кметове на БСП, а на тези избори дори си припознаха някои от тях и си ги взеха в листата.

Е, каква е разликата сега. Нима Григорова е била години наред депутат от БСП, както беше Манолова.

Не е идва ли Григорова от средите на синдикатите, които ПП-ДБ уважават и при всяка възможност им търсят гласовете.

По-малко червена ли е Мая Манолова, защото реши да се отцепи от БСП и забрави, че е носила потник в подкрепа на Орешарски.

Не беше ли точно „Градската десница“, която с голямо удоволствие направи Корнелия Нинова министър в правителството на Кирил Петков. Тогава БСП не беше наричана БКП.

Неоспоримо е обаче, че Васил Терзиев носи във вените си гена на Държавна сигурност.

Еволюцията тук може да е помогнала, но всички знаем, че за нея се изискват много години, при Терзиев тя не достигнала.

Още по-скандално е изявлението на Борис Бонев, според който софиянци още на първия тур ясно дали мандат за Терзиев и компания. Ако беше така първо нямаше да има балотаж и почти минимална разлика между първия и втория.

Ако беше така през 2019 година същия Бонев нямаше да обикаля телевизии и сайтове, за да агитира в полза на Мая Манолова, останала втора на първи тур.

За да бъдем още по точни ще припомним и фактите:

При Мая Манолова едва половината гласове на втори тур идват от БСП – 51%. Голям дял има електоратът на „Демократична България“ (16%), а 11% са предполагаемите привърженици на бъдещия партиен проект на Слави Трифонов.

Очевидно амнезията е заразна в „десните“ среди и се пренася по въздушно-капков път.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Васил Терзиев

Similar Posts