| | | |

Ваня Григорова изригна срещу ПП-ДБ: Лицемери! Омаскариха ме с компромати, които публикуваха във фалшиви, жълти сайтове

Когато Борисов изказа тази полуподкрепа към мен, от ПП-ДБ изригнаха за това, че ГЕРБ ме подкрепят. Когато същият Борисов изрази подкрепа към тях, Кирил Петков каза: Най-сетне ГЕРБ направи правилния избор.

Т.е. когато той прави подкрепа с половин уста за мен, това е проблем, но когато подкрепя тях, това е чиста подкрепа и те й се радват.

Това заяви пред БНТ кандидатът за кмет на София Ваня Григорова.

„Това лицемерие продължи повече месец от тяхна страна. Те продължиха с омаскаряване, с агитация, последните три дни включително с „компромати“, които измислиха за мен и публикуваха във фалшиви жълти сайтове.

Това колие според тях струва 6 600 долара. Между 50 и 80 лв. е цената му. Това бижу ми е подарък за рождения ден от семейния ми кръг“, призна тя.

„Не аз оспорвам отделните изборни резултати, а коалицията, която ме е издигнала. А и не е точно оспорване, искаме проверка. Когато се виждат нередности, е редно да бъдат проверени.

Имаме поредица протоколи, които са празни, а на сайта на ЦИК са качени попълнени. Ако разликата беше над 20 000 гласа, нямаше да се занимаваме с протоколи, но в този случай всеки глас е важен“, каза още тя.

„Нашият екип от юристи подготвя документите, за да може в рамките на седемдневния срок, да подадем нашите жалби и те да бъдат разгледан.

Нашият експерт е категоричен, че публикуваното не кореспондира със записаното в Изборния кодекс. Има нужда от проверка и експертен разговор, в който аз не мога да вляза“, добави тя.

Попитана дали това означава, че могат да се оспорват всички гласове с машина, отговори: Ако експертите решат това.

“Нашият е категоричен, че публикуваното на сайта на МЕУ не кореспондира със записаното в Изборния кодекс – очевидно има нужда от проверка и експертен разговор. Това не означава категорично промяна на данните, но създава предпоставка това да се направи”.

Григорова е убедена, че при толкова малка разлика между нея и Терзиев (под 5 000 гласа) е напълно възможно да има обрат. Но и подчерта, че не това е най-важното.

„Цялостната агитация, цялостната кампания на моите опоненти беше към това да демотивира избирателя да излезе и гласува.

Това е наш пропуск. Ние не успяхме да успокоим избирателите, че кампанията на ПП-ДБ (СС) не бива да ги демотивира да отидат до урните. Всеки един глас трябва да бъде отчетен коректно, защото един глас е един гражданин“, посочи тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts