| | | |

Гръм! Денков: Партиите, които махнаха машините, правят машинации! Искам си ги за балотажа в неделя

В рамките на това, което можеше да се направи с хартиените бюлетини, имаме резултати. Това, което е сигурно за момента, е където има избрани кметове, те са със значително болшинство. Това значи, че са избрани честно.

Това заяви в ефира на bTV премиерът акад. Николай Денков.

„По отношение на балотажа, машините ще влязат в действие и ще избегнем многото недействителни бюлетини“, каза той.

„Винаги сме казвали през последните години, че трябва да имаме гласуване чрез машини. Те точно заради това бяха вкарани в изборния процес“, каза Денков.

„По отношение на купените гласове, това е престъпление и трябва да се разследва. Трябва да има разследване, правосъдна система, съдебен процес и наказание.

Нека видим обаче кои партии искаха да махнат машините от изборния процес, те искат значи да правят машинации“, каза Денков.

Цветанка Ризова призна:

„Гневна съм, бясна съм. Моят глас дори може да не е преброен. Виждаме, че липсват гласове от центъра на София“, каза водещата.

По думите на Денков, промяната е в ход.

„Опитваме се да решим проблемите. Но как да ги решим само за няколко месеца“, запита Денков.

„Повече от месец преди изборите, изпратих искане към ДАНС да ми направят списък на рисковете, които те виждат за изборите и предложения как да се справим. Получих ли отговор? Не“, каза той.


„Същият този зам.-председател на ДАНС, който пусна доклада, е пуснал справката, без да ми каже даже. Справката, която исках, дойде при мен, когато можеха да я видят всички други. Редът е различен.

Този човек би трябвало първо да се обади и да каже, че има такъв риск. След това трябва да се види може ли да се намери решение, за да се намали риска. Но се направи обратното – създаде се слух и се опитаха да провалят изборния процес.

От два дни чакам председателят на ДАНС да ми изпрати предложение с кого да сменя този човек, защото това е разписано в закона“, каза той.

„Едни хора искаха да премахнат машините от изборния процес и го направиха, включително нарушавайки законите“, каза той.

Той бе помолен да коментира защо министър Йоловски и семейството му вече са с охрана.

„Единствената информация, която имам е от медиите. Нямам представа за какво става дума. Не съм водил с Йоловски разговор, дали е бил рекетиран. Нямам какво да си говоря с него по тази тема“, каза Денков.

Според него е абсурд Божидар Божанов и Кирил Петков да са оказвали натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски. Познавам Божанов, познавам и Кирил Петков и знам, че това не е възможно, бе категоричен Денков

Делян Добрев има богато въображение. Ще пазя стабилността на пазара на горива в България. Ако това, което той беше предложил – да премахнем дерогацията за 7 дни, Лукойл щеше да спре да работи, цените щяха да хвръкнат до небесата.

Горивата щяха да изчезнат от бензиностанциите. Това, което браня, е да не се случи това“, каза той.

Според него е нямало как горивото да падне със 73 ст. както казва Делян Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts