| | | |

Антикорупционният фонд пусна протокол от прокуратурата за разпит на Гешев

Антикорупционият фонд пусна на сайта си протокол от разпит на Иван Гешев в Софийската градска прокуратура през октомври миналата година.

В него Гешев казва, че е познавал Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, знаел е за ресторанта му “Осемте джуджета”, но не е ходил там.

Ето какво точно отговаря бившият главен прокурор на въпроса на прокурора от СГП Йордан Петров в какви отношения е бил с Петьо Петров:

“Лицето Петьо Петров познавам от 90-те години като прокурор в Софийска районна прокуратура.

Поне докато съм главен прокурор – 3 г. и половина, с голяма степен на вероятност мога да твърдя, че не съм го виждал лично, нито в този период съм ходил в небезизвестния му ресторант. Нямам спомен да съм ходил преди това.

Подозирам, че административни ръководители в прокуратурата, техни заместници и други високопоставени лица са посещавали доста по-често неговия дом и ресторант,

така че не е лошо това да бъде установено и в случай, че ги установите, в което не се съмнявам, защото задължение на всеки магистрат е да разкрива обективната истина,

може да се окаже теоретично, че тези хора може да са посещавали домашния му адрес, носили са документи от СГП и са били в топли отношения.

Това, разбира се, е една теоретична възможност, за мен категорично е ясно, че аз в цитирания период, а и преди това не съм знаел къде живее това лице и единственото място, където съм знаел, че пребивава това лице, е небезизвестния ресторант, известен от медиите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts