| | | | |

БСП: Десетки граждани с „изгубени лични карти“ искат служебни бележки от МВР – Етрополе, за да гласуват

До обяд в изборния ден на 5 ноември 2023 г. десетки граждани са посетили РУ на МВР – Етрополе с твърдението, че са се изгубили личните карти и са им издавани служебни бележки.

По неофициална информация, на част от гражданите личните им карти са били задържани от местни лихвари.

В седмицата преди балотажа около офис за бързи кредити в същия участък е забелязано необичайно струпване на хора.

На 5 ноември 2023 г. преди обяд случайно присъствал около сградата на РУ на МВР оператор с камера, е бил разпитван и заплашен да не снима от местен бизнесмен от кръга на „Комарджиите“.

Силно сме притеснени от създалата се ситуация и възможността за манипулиране на изборните резултати, твърдят от Изборния щаб на БСП в града.

Кандидатът за кмет Владимир Александров от МК „БСП за България“ (коалиция „БСП за България“, „Правото“) е подал сигнали до ОИК Етрополе, до министъра на вътрешните работи, до главния секретар на МВР, директора на ОДМВР – Етрополе и до началника на РУ на МВР Етрополе.

В него той изразява убеждението си, че институциите ще предприемат необходимите действия за това всички граждани, пожелали служебна бележка в днешния ден, да бъдат проверявани дали личните им карти са с изтекъл срок и ако са с такъв, да им бъде отказвано издаването, съобразно законите в страната.

„Като пряко отговорни за организирането и провеждането на справедливи избори, се обръщам към вас да заостря вниманието ви към случващото се в гр. Етрополе и да следите за стриктното спазване на изборния процес.

Молим да бъде предоставена и информация на колко жители от община Етрополе са предоставени служебни бележки, с които им е разрешено да гласуват и какъв процент от тези хора са били с изтекъл срок на лични карти“, се казва още в жалбата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts