| | | |

СКАНДАЛ! Изхвърлят и подменят членовете на БСП от секциите във Видин

Кандидатът за кмет д-р Цветан Ценков масово изхвърля членовете на СИК на БСП от секциите и ги подменя с общински служители.

Пореден такъв казус създаде скандал в секция в града, където лично бившия председател На общинския съвет Генади Велков за ръка завел новия секретар и вдигнал от мястото и досегашния секретар на комисията.

Проблемът не е, че ги сменят, а че го правят не по реда и начина, определени в закона и явно без съгласието на членовете на секционните избирателни комисии от БСП.

Някои мълчаливо отстъпват, но други се съпротивляват, дори и физически.

Такъв е случая със скандала в 6-то основно училище, където е подмяната на секретар от СИК №7.

На място пристигна председателя на ОИК, БТВ и Нова, а гражданите пред секцията коментираха, че подобна агресия отдавна не са виждали.

Скандалът в секция №7 в кв. „Химик“ е и причина за струпването на хора пред помещението.

Истерията обхванала приближените на кандидата Цветан Ценков след като им бе заявено от всички останали кандидати и техните привърженици, че не желаят повече да ги виждат в управлението на града е невиждана.

Подобни скандали има и в други секции, тъй като се постъпва по същия начин: вече регистриран и разписал документите член на СИК се извиква и му се казва, че на негово място сяда някой от приближените общинари на досегашния кмет.

Очаква се решението на ОИК.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Цветан Ценков снимка: Архив

Similar Posts