| | | |

Сландалът ескалира: Денков скочи на Радев с обвинения

Министър-председателят Николай Денков коментира изявлението на президента Радев, че искането на оставката на председателя на ДАНС е опит за овладяване на службите.

“По отношение на коментарите на президента, нека да погледнем фактите.

Първият факт е, че всички ръководители на служби днес са назначени еднолично от президента чрез неговите служебни правителства. Така че, ако ще използваме термини като овладяване на службите, единственият, който може да е овладял службите днес, е президентът.

Втори факт – досега никога не съм поискал да се смени някой от ръководителите на службите, защото нямаше причина. Но днес има.

Първият тур на изборите протече без машини. Това има своите последствия, свързани с намаляване на доверието в изборния процес и с изключително голям брой невалидни бюлетини заради това, че няма машини и това се дължи основно на действията на един заместник-председател в ДАНС.

Трети факт – в момента има опит да се прехвърли цялата отговорност, вина за премахването на машините към заместник-министъра на електронното управление”, заяви той.

“Но ако погледнете справката на ДАНС, там пише, че той е създал предпоставки да възникнат рискове за по-голямо недоверие към машините.

Нека да погледнем какво направи зам.-председателя на ДАНС – използва тази предпоставка, за да създаде информационна кампания, че машините да отпаднат от изборите”, добави Денков, предаде “ДарикНюз”.

“След като зам.-председателя на ДАНС застраши националната сигурност, а председателят отказа да си подаде оставката, не знам как ще работим заедно”, завърши премиерът.

Според Денков това застрашава националната сигурност.

“Миналия петък поисках оставката на зам.-председателя. Ако тази оставка беше получена, нямаше да водим този разговор днес”, отсече Денков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts