| | | |

Корнелия доволна, че Ваня Григорова е изгубила изборите: Борисов щеше да я завлече, щеше 4 години да я…

От помощ едва ли се нуждае. Тя обяви, че има екип юристи. Но всеки има право да обжалва, това е правилен ход.

Това каза в ефира на bTV Корнелия Нинова, попитана, дали ще окаже помощ на Ваня Григорова в оспорването на изборите.

Лидерката на БСП отново отрече да има разделение между БСП и градската структура.

“През цялата кампания се внушаваше разделение между националното ръководство и нашата кандидатка. Това бе един от случаите. Гледам на политиката като принципна, честна и чиста”, каза тя.

Коментирайки призива ѝ Григорова да се разграничи от подкрепата на Борисов, тя заяви:

“Нашата основна цел е разграждането на модела ГЕРБ, чието олицетворение е Бойко Борисов. Това бе в началото на нашата кампания, така стигнахме до края и тези добрите резултати. Да искаш да пребориш модела с този модел за нас е абсолютно неприемливо”.

“Подкрепата не се дава без да е поискана или даром.

С какво лице после Григорова, ако бе станала кмет, ще каже че е чиста, че се бори срещу задкулисието. Не може този, срещу който се бориш да те подкрепи, а ти да си принципния и последователен политик, каквито сме ние от БСП“, каза още Нинова.

Тя припомни, че е предупредила за това градското ръководство, че “този човек ще я завлече , ще се отметне”.

“Отметна ли се, отметна се, Колкото хора и партии е прегърнал, толкова е унищожил. Ние се борим срещу този модел и не може с гласовете на този модел да претендирате, че сте новото и промяната в София.

Не ме послушаха. Смятам, че тази последователна позиция ни помогна в страната”, отбеляза тя.

Нинова коментира и факта, че повечето гласове за Хекимян на първия тур са отишли предимно за Ваня Григорова на втория.

“Цял живот Григорова щеше да се обяснява, защо е избрана с гласовете на ГЕРБ, като Мая Манолова за омбуцман.

Щяхме да се радваме два дни, а после четири години на каишка. Това означава да продължи задкулисието, да продължат зависимостите.

Той нямаше да ѝ даде подкрепа, ако не иска да прави мнозинство в общинския съвет. Това е голям политически, принципен въпрос. Хората ще го усетят. Тройно ще се върне като резултат. Това ми е позицията”, обясни лидерката на БСП.

“Обявихме в началото дайте да се обявим срещу модела за задкулисието, обръча от фирмите, общини, обрасли от роднински връзки – знаете ли какви невероятни съюзи направихме в страната. Има земеделци, социал-демократи, но им дадохме цел”, добави тя.

“Няма да коментирам процеси в други парии, не е наша работа”, каза Нинова, отговаряйки на въпрос, ако Пеевски оглави ДПС, ще има ли нов тон в парламента.

Нинова не изключи някой да ѝ поиска оставката, въпреки успеха на БСП на вота.

“При този резултат как да ми искат оставката, но не изключвам някой да ми я поиска. Макар, че не изключвам това да стане от страна на някои “другари”, които ще твърдят, че успехите ни се дължат на друго”, каза Нинова.

По думите на Нинова ГЕРБ са големите губещи на тези избори.

“Те са загубили над 100 000 гласа, над 178% надолу, загубиха големи градове. ПП-ДБ губят над 300 000 гласа, огромна загуба. Възраждане губят близо 200 000 гласа.

На фона на това резултатите на БСП изглеждат като голям успех. Покачихме с над 50 000 гласа. Преди имахме 50 кмета, сега имаме 72. Втора политическа сила сме, ако стъпим на математиката”, каза тя.

ДАНС не трябваше да прави това 48 часа преди изборите. Това бе провокация, коментира Нинова скандала с машините.

Костадинов е готов да подкрепи нашия вот, ще го внесем. Чакаме Костадинов, ако той е готов, го внасяме още първите дни.

Очаквам да се вземат мерки да влезем в Шенген. Да има свободно движение на хора и стоки. Това е елемент на националната ни сигурност. А по 100 души се хващат на ден мигранти, границата е пробита, полицаи загиват.

Другото е състоянието на отбраната. Всичко, което се предприе по отношение на войната, закупуването на нова техника.

В резултат на този дебат да се вземат мерки, не очаквам сглобката да се разглоби, каза Нинова относно втория вот на недоверие срещу кабинета “Денков”.

Цялото това противопоставяне е игра, което правиха и през кампанията.

Затова той призова да се гласува за Терзиев. Когато стане дума за пари, знаете ли как хубаво си гласуват заедно. Имат още назначения да разместват, пари да разпределят. Лобистките интереси ще ги държат, каза Нинова, попитана дали сглобката ще се разпадне.

Няма да подкрепим Асен Василев, защото той повишава данъци, осигуровки и такси по време на криза. Да вдигаш данъците на хората без компенсаторни механизми е катастрофа за зимата, която се задава, каза Нинова.

Ще внесем предложения за втората година на майчинството да е равна на минималната заплата, за повишение на вдовишките надбавки, съобщи Нинова.

По думите ѝ, БСП ще предложи още мерки за укрепване на икономиката и социално слабите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts