| | | |

Георг Георгиев: Шизофренното поведение на ПП-ДБ премина всякакви граници. Да не си мислят, че могат да ни тропат с крак

Да не отхвърлим вота на недоверие, който е на тема “Отбрана”, означава, да не подкрепим собствената си политика по отбраната.

Това коментира пред NOVA депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

„99% от случващото се в сферата на отбраната – цялостната модернизация, води началото си от ГЕРБ и се случва благодарение на ГЕРБ“, каза Георг Георгиев.

Финансовата политика на правителството обаче била неубедителна, смята депутатът, запитан дали ГЕРБ щяха да подкрепят вот на недоверие, ако беше на тема “Финанси”.

„Финансовият министър не успява да убеди дори социалните партньори с това, че се справя с формирането на бюджет.

Няма как да предлагаш събиране на 40 милиарда, при положение че не си успял предишната си прогноза да я сбъднеш – трябваше да са 35, те събраха 33 милиарда. Говоря за приходната част на бюджета. И въз основа на това се строи и разходната.

Така че ние отново се готвим да изхарчим пари, които няма да сме изкарали, с което да задълбочим дефицита и да предизвикаме тегленето на нов дълг. С този тип политика ние не сме съгласни категорично”, каза Георгиев.

„Асен Василев не става за финансов министър.

Но по-лошото е, че той предлага промяна на финансовите закони, опитва се да извива ръцете на държавата, на общините, няма никакви приоритети, никаква посока, никакви хоризонти не се чертаят с държавния бюджет“, смята Георг Георгиев.

„Нека когато Асен Василев казва, че ще има 40 милиарда приходи, да каже откъде ще ги вземе.

БВП се повишава на над 200 милиарда. Какво в последните 3 години в държавата дава самочувствие на този човек да твърди, че може да вдигне Брутния вътрешен продукт до такава степен?

Какво се направи в държавата? Икономика, заводи, фабрики, предприятия, производство, какво?”, попита Георгиев.

ГЕРБ категорично няма да подкрепи вдигането на данъците, нито на осигуровките, каза Георгиев.

„Това правителство, очевидно ляво в своята философия, не може да получава повече нашата подкрепа по отношение на такива спорни мерки, които по никакъв начин не виждаме да поощряват каквото и да е развитие в тази страна”, коментира Георгиев.

По отношение на дерогацията, той каза, че всеки миг, в който тя продължава, това означава още милиарди изтичащи в посока Русия.

Що се отнася до Столичния общински съвет, където Борис Бонев не получи подкрепа, за да стане председател, Георг Георгиев каза, че няма как от ГЕРБ да дадат подкрепата си.

„Шизофренното поведение на тези хора вече надхвърли всякакви граници. Виждате как се отнасят с нас, как ни говорят и как сами със себе си не са съгласни.

Не можеш да казваш, че ще търсиш диалога и да отричаш, че ще говориш с ГЕРБ”, коментира Георгиев.

“Когато Денков говори за коалиционна култура, нека си припомни ежедневното поведение на ПП-ДБ.

От “Промянатa” не могат да си мислят, че ще ни тропат с крак. Напомняме им, че с 37 депутати не могат да направят нищо.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts