| | | |

ЕКШЪН в НС: Денков към опозицията: Използвате лъжи и измислици! Вигенин: Извинете се! Не сте в състояние да сте премиер, несъстоятелен сте!

Премиерът Николай Денков предизвика истински взрив сред опозицията на финала на дебатите по вота на недоверие.

Речта му, в която той обвини народните представители, че нямат аргументи, а си служат с измислици и лъжи, бе посрещната с викове “Оставка!”.

Зам.-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин призова министър-председателя да се извини на депутатите за думите си.

“Година и нещо след войната в Украйна, БСП, “Възраждане” и ИТН признаха, че руската федерация води агресивна война срещу Украйна и е заплаха и за България. Ако Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и опасностите за България.

Затова националната сигурност нат България изисква всички партии да призоват Русия да спре войната и напусне завоюваните територии – това е интересът на България и съответства на националната сигурност”, каза в изявлението си премиерът Николай Денков.

Закупуването на съвременна военна техника, каквато българската армия не е получавала от 30 години е повод за ожесточена критика. Не се интересуваме от дребнави интриги като тази, а развиваме бойните способности, посочи премиерът.

Господа от “Възраждане”, кога ще се обърнете с призив за правата на българите в окупираните области в Украйна? Там българската общност изчезва под натикса на окупаторите, обърна се към народните представители на Костадинов премиерът.

И на предишния вот, и сега разбрахме, че истината няма никакво значение – само пропагандата, лъжата и обидите са това, което използвате. Защото опозицията няма никакви аргументи и затова използва измислици и лъжи, продължи с критиките Денков.

Този подход на опозицията е най-вреден за националната сигурност – тук трябва да търсим национален консенсус – модернизиране на въоръжените си сили и включването ни в евроатлантическите структури.

Друго и това отслабва националната ни сигурност. Затова призовавам всички депутати, които имат съвест и се чувстват патриоти, да отхвърлят вота, призова министър-председателят.

Краят на речта му бе заглушена от вносителите на вота с викове: “Оставка!”

Ядосан, Кристиан Вигенин излезе на трибуната и заяви:

“Трябваше да не се изказвате, толкова безпомощно изказване на министър-председател в пленарна зала не съм чувал. Боравите с измислици и опорки, сякаш не сте бил в България и не знаете какво се случва.

Нарекохте всичко, което представихте като аргументи измислици и лъжи. Не сте в състояние да сте министър председател. Следва да се извините на народните представители. Трябваше да си мълчите, възмутително е. Оставка!”

Всички други действия, включително този опит за вот на недоверие, отслабват националната ни сигурност, бе тезата на министър-председателя Николай Денков, развита по време на днешните дебати по вота на недоверие за сектора на отбраната и сигурността.

Той призовава всички депутати, които се усещат патриоти, да не подкрепят вота на недоверие.

Разискванията по внесения вот на недоверие към правителството продължиха близо четири часа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts