| | | |

Иван Демерджиев за кървавия протест в София: Отговорността е на Калин Стоянов, защо се крие?

“Министърът на вътрешните работи е политическо лице и от него се очаква да следи операцията и да оказва на всички професионалисти на терен. Защо беше сменен заместник-министърът, който също е политическо лице, ако няма основание за това? Защо министърът се крие за пореден път?”

Това попита в студиото на “Още от деня” по БНТ бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев относно погрома на протеста срещу БФС.

“Това не е първият такъв случай. Той отсъства, когато имаше човешки жертви от наводненията в Царево, той отсъства трайно от българската граница, където се води война.

Припомням сигналите, които господин Атанасов и новоизбраният кмет на Пазарджик подаваха и уличаваха в бездействие за изборни престъпления, за които са подадени данни.

Сега вече той стигна върха в еманацията на това развитие – той беше на кино, докато София беше терен на батални сцени и се върнахме в годините – помним кадрите от колоните на Министерски съвет”, коментира той поведението на вътрешния министър Калин Стоянов.

Според Демерджиев по времето на служебните кабинети отчасти е бил възстановен авторитетът на българската полиция.

С това си действие той я върна там, където я намерихме, ако не и по-назад”, обобщи Демерджиев.

Той беше категоричен, че отговорността за погрома на протеста срещу БФС носи министърът на вътрешните работи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts