| | | |

Георги Георгиев хвърли бомбата: Васил Терзиев вече е водил разговори с Корнелия Нинова. Бонев пак ще претърпи провал, освен ако…

Видяхме, че София гори. Кметът на София не е пощенска кутия и има няколко елемента, които може да направи за да съгласува протест – да проведе консултации с МВР и ДАНС, да се направи оборка на целия район, за да се види дали няма скрити бомбички, да се изчистят кофите.

Това каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев пред Би Ти Ви.

Нямало да се случи това, ако е имало заместник-кмет по сигурността и екип. Целият инструментариум е на разположение на кмета, смята Георгиев.

Кметът като градоначалник трябвало да ръководи ситуацията.

„Не съм обвинявал кмета, но виждайки как града гори…Не е трудно да се предвиди, че може да се случи подобно нещо, когато разрешаваш на двете най-големи футболни агитки да протестират“, коментира Георгиев протестите срещу БФС.

Да се беше обадил г-н Терзиев на госпожа Фандъкова да му каже, изтъкна общинарят.

Незнанието не е оправдание, каза Георгиев и търси къде е подготвеният екип на Терзиев, а какъвто той се хвалеше в кампанията.

„Може да си кмет на няколко дни, но си кмет на няколко милиона и нямаш право да си неподготвен. Той каза, че идва с готов екип. Липсата на този готов екип е част от причините за случилото се. Не виждам защо трябва да се отрича нещо, което се е случило“, категоричен бе общинският съветник.

Според него ще е трудно да се търсят 40 хил. лв. за нанесените щети от един човек. Той апелира да се представят веднага зам.-кметовете.

Няма са отидем на среща. Имаме информация, че Васил Терзиев вече е водил разговори с Корнелия Нинова.

Снощи депутатът Георги Свиленски обясни, че ще отидат на преговори, защото общинските съветници нямало да отидат. Очевидно текат пазарлъци и ние няма да участваме в такива договорки, каза още той.

„Срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова. Водени ли са разговори между Терзиев и Нинова?“, попита той.

„Днес ПП-ДБ трябва да отговорят как ще управляват. Нямат мнозинство. Трябва да се работи с ясни принципни приоритети“, каза Георгиев.

Той посочи, че кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председател на СОС – Борисов Бонев, е претърпял провал и отново ще претърпи, освен ако вече не са си стиснали ръцете с БСП и „Възраждане“.

„Не може преди изборите да обясняваш колко лошо е БСП, колко е опасна за София е Ваня Григорова, а след 10 дни да го забравиш“, подчерта общинският съветник от ГЕРБ.

Достоен за председател е всеки, които Столичния общински съвет избере, каза Георгиев.

На ПП-ДБ-СС им е необходимо ясно мнозинство, а не да дърпат хора по коридорите. Те трябва да отговорят как ще управляват, каза Георгиев.

Борис Бонев не е вреден в СОС, според общинският съветник, но подходът му не бил правилен. Заявките за откритост се сгромолясаха, категоричен бе той

Според него председател няма да се избере и в понеделник, освен ако няма договорка с БСП и “Възраждане”.

Бях предложен от структурите по места за кмет на София. Концепцията, която Борисов избра е за външен кандидат, който да отвори периферията, защото много хора бяха уморени от управлението на ГЕРБ. Имаме резултати, които ни отреждат втора политическа сила“, каза той във връзка с избора за кандидат за кмет на ГЕРБ.

По думите му Стилиян Петров също бил обсъждан за кандидат за кмет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Кадър: бТВ

Similar Posts