| | | |

Мирчев: Нямаме зависимост от Борисов и Пеевски, готови сме за нови избори

Правителството има много ясен път – еврозоната, конституцията, Шенген, смените в регулаторите, реформи в службите. Това са много ясни приоритети. Да, скоростта може да бъде по-добра, но работа се върши. Ситуацията е сложна.

Това заяви Ивайло Мирчев в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Това правителство съществува малко повече от 5 месеца и сме на финала за промяна в Конституцията. Ние имаме един от най-големите спадове на инфлация”, добави той.

“Лукойл” и отпадането на дерогацията на суров петрол

Мирчев определи като пълни глупости, че цената на горивата ще скочат, ако отпадне дерогацията на “Лукойл”.

Най-хубавото, което можем да направим е да прекратим дерогацията. Опасността от това обаче е, че няма откъде да се гарантират нови танкери със сурово гориво, изтъкна Мирчев.

Според него, ако отпадне дерогацията сега, може да има енергийна криза в страната.

Според Мирчев сега трябва да бъдат направени проверки в “Лукойл”, за да се види дали рафинерията не е осъществявала контрабандни практики.

Особеният търговски управител ще трябва да гарантира доставката на суров петрол в България и че няма да има енергийна криза в България. “Лукойл” бе оставен да дерибейства досега, изтъкна Ивайло Мирчев.

“Преди месец и половина и ГЕРБ и ДПС приеха решение да съкратим дерогацията. Въпросът е защо по време на служебното правителство “Лукойл” не е контролиран. Ние искаме тази рафинерия, която години наред не се е подготвила да мине към неруски петрол, да го направи за седмица”, коментира депутатът.

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Ивайло Мирчев заяви, че формацията на Кирил Петков и Христо Иванов няма зависимост от Бойко Борисов и Делян Пеевски и са готови да отидат на нови предсрочни парламентарни избори.

Правителството има приоритети за 18 месеца и ако бъдат изпълени, спокойно можем да отидем на нови избори, каза той.

По думите му обаче, ако сегашното правителство няма подкрепа, може да се състави ново мнозинство между ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, Възраждане и “Има такъв народ”.

За поисканата оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов

Ивайло Мирчев заяви, че откакто Стоянов е министър има организационен проблем в МВР. но иначе се справил добре по политиката за присъединяване на България в Шенген.

“Подайте си оставката, няма нищо срамно в едно такова действие”, призова Мирчев МВР шефът.

Той се обяви срещу полицейското насилие. Не знам чий човек е министърът, нито главният секретар, посочи депутатът. Мирчев даде висока оценка за работата на Калин Стоянов до момента, но критикува работата му относно протеста

Ивайло Мирчев е възмутен, че Калин Стоянов е бил на кино да гледа “Уроците на Блага” вместо да бъде на протеста срещу ръководството на БФС. Той даде да се разбере, че ПП-ДБ не са оказвали натиск на Калин Стоянов и призова министърът да признае, ако е имало такъв.

Вътрешният министър е нужен на партиите, когато се купуват гласове, а ПП-ДБ не купували гласове. Калин Стоянов бил номинация на Николай Денков и Мария Габриел.

Борис Бонев е нашият кандидат за председател на СОС. Не мисля, че той е обречен, смята депутатът. Софиянци очаква от нас лидерство, изтъкна Мирчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts