| | | |

Политолог: Борисов пече на бавен огън некоалиционните партньори, ПП са в пат

“Правителството ще оцелее, няма да има кой знае какви сътресения, обаче управляващите в некоалицията постепенно горят мостовете помежду си. Ще има едни далеч небезоблачни коледни празници в България със същия кабинет – “Денков-Габриел”.

Това заяви пред БНР политологът Милен Желев.

снимка: Архив

Социологията показва, че ПП-ДБ постепенно губят доверието на българските граждани и нямат интерес от нови избори и падане от власт.

“ПП-ДБ измерват ежедневно бъдещите гласове и тук нещата не са добре”, посочи политологът.

Бойко Борисов и неговите съпартийци пекат на бавен огън своите некоалиционни партньори, каза още той. По думите му ПП са в патова ситуация, защото зависят от своите архетипни врагове – ГЕРБ и ДПС.”

Бойко Борисов отлично осъзнава, че кабинетът зависи само и единствено от него.”

Има ежедневни пазарлъци това мнозинство да продължи да функционира, смята Милен Желев.

“Малко е детинско да няма коалиционно споразумение и ако кажем, че няма слон в стаята, че това не е коалиция, хората да ни повярват. Цяла България знае, че това е коалиция”, категоричен е Желев.

Когато става дума за енергетика, естествено са замесени големите играчи на голямата шахматна дъска. Става дума за интереси за милиарди и в тези интереси често са забъркани български граждани.

Любопитно е, че никой не използва термина енергийна мафия, а в България тя съществува, коментира Желев.

“Когато е намесена световната геополитика в енергетиката, изведнъж това, което интересува обикновения български гражданин като консуматор, губи акцент.

Прелюбопитно е как за броени дни дерогацията от безкрайно вреден процес за България и за имиджа на България изведнъж стана компромисно решение за няколко месеца”, обобщи Милен Желев.

Отстраняването на полицейски служители е фиктивно и няма да бъде поета истинската отговорност, заяви Желев относно наказанията за полицаите, превишили правата си по време на протеста срещу БФС.

Според него в МВР има “дългогодишно разбиране, че гарван гарвану око не вади”.

“Министърът трябва да понесе политическата отговорност за това, че е бил на кино. Това са най-окървавените протести за последните няколко години.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts