| | | |

Кристиан Вигенин каза, че е възможен разпад на кабинета

И вторият вот на недоверие към кабинета „Денков-Габриел” не успя да мине. Разногласията на партньорите във властта обаче нарастват. Ще се възползва ли от тях опозицията – темата по НОВА коментира зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

По думите му вотовете на недоверие не се внасят непременно да свалят кабинета, а за да насочат общественото внимание към определени теми.

Според народния представител министрите в настоящото правителство „далеч не са само на „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

„Възможно е в периода от назначаването им досега да са се случили неща, които да са привлекли тези министри в друга орбита”, посочи Вигенин.

Той самият не очаквал да има ротация на премиерите, а по-скоро предначерта два възможни варианта за политическото бъдеще на страната ни:

„Единият е пълно преформатиране на управлението, а другият – разпад и нови избори, вероятно заедно с европейските”, обясни зам.-председателят на парламента.

Кристиан Вигенин отхвърли вероятността да се създаде кабинет в рамките на това Народно събрание, който БСП може да подкрепи.

Той коментира и кандидата на БСП за кмет на София – Ваня Григорова. По думите на депутата трябва и да се побеждава, и да се пада достойно.

„Ваня да си гледа Общинския съвет”, призова Вигенин и подчерта, че никой не може сам да спечели.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts