| | | | | |

НЕМОЩ! Васил Терзиев атакува Фандъкова, събира хора да и задават “неудобни въпроси”

“Най-големият проблем на София е липсата на амбиция. Примиряваме се, че е нормално да вървим бавно, а всъщност имаме потенциал да спринтираме. Стига вече с: “Ама, то винаги е било така!”

Стига бюджет, който трябва да “мине” на обществено обсъждане без описанието на дейностите в него да са ясни.

Това написа във Фейсбук кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ-СС Васил Терзиев.

Имам много въпроси към мързеливия бюджет на Фандъкова.

Някои от тях:

1.Защо район “Надежда” получава 2,8 млн. лева, а “Оборище” – 100 000 лева за капиталови разходи, за детски и спортни площадки? Защо шест района, управлявани от кметове от ГЕРБ, получават 70% от всички 15,8 млн. лв. предвидени по това перо?

2.Как ще спасим парковете в София? С предложения бюджет общината ще продаде имоти за 70 млн. лв., а ще купи само за 5 млн. лв.

3.Защо за нова детска градина с 12 групи в “Младост” са заложени 380 000 лв., а за друга – в “Надежда”, са предвидени 2 500 000 лв. за 6 групи?

4.Защо за 2023 г. са заложени 3 пъти повече приходи от продажби на имоти за почти 75 млн. лв. и тези пари не се насочват към придобиване на терени за публични нужди?

5.Още колко години ще изминат преди да бъдат завършени бул. “Тодор Каблешков”, бул. “Копенхаген” и “Източната тангента”?

Днес е публичното обсъждане на въпросния проект. Задайте вашите неудобни въпроси от 14:00 часа в зала 5 на “Московска” 33.

Отидете и питайте. Защото всъщност големият въпрос е след общо 22,096 млрд. похарчени от 2010 г. до днес в каква София живеем сега?

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts