| | | |

Ваня Григорова с извънредна новина след срещата с ПП-ДБ-СС

В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият председател на Столичния общински съвет (СОС)

Това каза Ваня Григорова след среща на общинските съветници от „БСП за България“ с техните колеги от „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Спаси София в сградата на общината.

Според Григорова тезата, че може да се стигне до нов избор на общински съветници в столицата е била спекулация на политическите противници на БСП.

Ваня Григорова и председателят на БСП-София Иван Таков отново потвърдиха, че стоят зад издигнатия от „БСП за България“ кандидат за председател на Столичния общински съвет – Диана Тонова.

И двамата определиха срещата като конструктивна и обявиха, че вероятно в сряда диалогът ще продължи.

В отговор на въпрос дали от „БСП за България“ биха подкрепили друг кандидат на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София) за поста председател на СОС, вместо Борис Бонев, Ваня Григорова обясни, че първо трябва са се разбере кой би бил той.

И сега имаме разбирателство по някои от темите, но имаме и сериозни различия по генерални структурни въпроси, каза още Григорова.

Сега говорихме и за следващ разговор, който да проведем може би в сряда.

Иван Таков обяви, че БСП ще поиска среща с ръководството на „Топлофикация“ – София за готовността за отоплителния сезон и проблемите със задлъжнялостта на дружеството, която е много голяма.

А от кмета Васил Терзиев ще поискат доклад за състоянието на общината към момента.

Според Борис Бонев не е обсъждан въпросът за новия председател на СОС, въпреки че е станало ясно, че проблемът не е в личността на кандидатите.

По голяма част от големите теми за София има припокриване, говорихме за тези, по които няма съгласие, те не са толкова много, но най-хубавото е, че те не са непреодолими, каза Бонев.

Постигнахме принципно съгласие, че дори да има неща, за които не можем да постигнем съгласие, по-добре да свършим всички останали, за които имаме

– в сфери като антикорупция, ревизия на управлението на ГЕРБ, комуналните услуги, начинът, по който стотици милиони от данъците на софиянци се харчат всяка година.

Попитан дали предстоят още срещи, Борис Бонев отговори, че в понеделник ще има още срещи с другите групи в Столичния общински съвет.

Той допълни, че от ГЕРБ не са отговорили на поканата.

По повод критиките за начина, по който общината се справя с тежката зимна обстановка, Бонев каза, че екипите на Столична община, на районните кметове, на службите за пожарна и аварийна безопасност, на Столичния инспекторат полагат изключително сериозни усилия да се справят с предизвикателството.

За първите четири дни и половина на новия директор на Столичния инспекторат вече са наложени между три и седем пъти повече глоби по общинските наредби, включително и днес за хиляди левове на почистващите фирми за неизчистени спирки, не са признавани разходите им и са пращани за допълнителни обработки на места.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts