| | |

Добра новина: Над 2 550 000 лева дарени за „Българската Коледа”

Над 2 550 000 лева достигнаха даренията след края на благотворителния спектакъл в рамките на инициативата „Българската Коледа“, който се състоя вчера в Народния театър „Иван Вазов“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двадесет и първото издание на „Българската Коледа“ под патронажа на президента продължава. Тази година кампанията е в подкрепа на детската хирургия.

снимка: БТА

От началото на кампанията, което беше обявено от президента Румен Радев в края на ноември в Бургас, са изпратени 250 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.

Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е 2 270 000 лв., a 30 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията, лекари и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

снимка: БТА

Изявени български музикални изпълнители подкрепиха с участието си в концерта благотворителната инициатива в помощ на децата в беда.

В рамките на спектакъла бяха изпълнени обичани български песни под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Левон Манукян.

На сцената на Народния театър „Иван Вазов“ излязоха още Илиан Божков, Миро, Кристина Дончева, Вокална група „Бон-Бон“, Люси Дяковска, Тома Здравков, Христина Нейкова, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Сергей Вардеварян, „Юпитер 7“, Мария Стефанова, Георги Костадинов, Владо Димов, „ЛаТиДа“, квартет „Дестини“, Детският хор на БНР, Дони и Нети, Ненчо Балабанов и Християна Лоизу, Веселин Маринов, Никола Тодоров, Симеон Владов, Стефан Илчев, Ана Мария и Злати Петров.

снимка: БТА

Водещи на тазгодишния коледен благотворителен спектакъл, който се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп”, бяха журналистът Георги Любенов и актрисата Радина Боршош.

снимка: БТА

За 21-ва поредна година хиляди добродетелни българи правят възможна каузата „Българската Коледа“, която утвърждава дарителските традиции в страната, посочват от президентския прессекретариат.

Всяка година дарения получават над 550 деца и се осигурява високотехнологична медицинска апаратура за средно 25 лечебни заведения от цялата страна.

Дарения за благородната кауза, както и заявления за подпомагане на деца, нуждаещи се от финансова подкрепа за лечение, се приемат целогодишно.

Миналата година по време на двадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ под патронажа на президента бяха събрани над 2 720 000 лева дарения за „Българската Коледа”.

През 2022 г. кампанията беше посветена на децата с редки генетични заболявания.

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и за начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.

Там може да се види и редът за кандидатстване за подпомагане в рамките на инициативата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts