| | | | |

Инфантилно! Борис Бонев: Зашлевихме силен шамар на Борисов. ГЕРБ не спират да лаят. Зад усмихната фасада на предишния кмет…

Противно на едно многогодишно натрупване на образ за мен, че съм властолюбив, аз съм избран от нашата група като подходящ кандидат от нашата група в общинския съвет. Смятам, че съм подготвен.

Имам и рекорден брой преференции. И да не бъда избран за председател на Общинския съвет, няма да бъде краят на света, нито ще ме разколебае от целите, които съм си поставил.

Това каза пред БНТ общинският съветник от ПП-ДБ и „Спаси София“ Борис Бонев, който се оттегли от битката за председател на Столичния общински съвет.

Според него ГЕРБ е най-безобразно държащата се група в Общинския съвет, като само лаят, не издигат председател на СОС, а обвиняват само кмета на София Васил Терзиев.

“Групата на ГЕРБ е най-безобразно държащата се в общинския съвет. Устите им постоянно са отворени и те не спират да лаят”

Според него ще бъдат извадени много „кирливи ризи“, когато започне одитът в общината.

„Ако има една партия, която със сигурност не иска да ме види начело на Общинския съвет, това е ГЕРБ. Защото знаят, че няма да допусна това, което те са направили, да остане заметено“, заяви той.

Бонев увери, че групата на ПП-ДБ и „Спаси София“ е сплотена и има пълна подкрепа за Васил Терзиев.

Червената линия за “Спаси София” ще е, ако ПП-ДБ и ГЕРБ направят сглобка в София. Тогава гражданската организация на Борис Бонев няма да има място в управлението на София.

„Нашата червена линия е съвместно управление и коалиция с ГЕРБ“, подчерта Бонев.

Той коментира и думите на Бойко Борисов, че без неговата подкрепа Терзиев нямаше да стане кмет на София: „Борисов и неговата партия дължат на нас едно нещо – че не стигнаха дори на балотаж“.

Бонев посочи, че ПП-ДБ-Спаси София заварили разградена община и влезли с 300, за да спасят колкото се може повече проекти.

“Бойко Борисов и неговата партия дължат на нас едно нещо – и то е, че дори не стигнаха до балотаж. Толкова силен шамар им беше зашлевен.

Ние допринесохме всичките проблеми, всичките схеми и далавери да бъдат показани публично. Зад усмихната фасада на предишния кмет стои една много грозна действителност. Видяхме, че няма система и организация”, каза още общинският съветник.

Бонев добави, че когато има ново управление, чиято цел е не да спестят нещо на фирмите – било то на почистващите или на аварийните фирми. Ще бъде и по-добре, взели сме си поуки и няма да си заравяме главите в пясъка.

„Не сме доволни, не се справихме добре, това е очевиден факт. За няколко дни са получени над 6000 сигнала за паднали дървета“, каза той по отношение на проблемите в София, предизвикани от лошото време.

“Беше трудно да реагираме на втората седмица от управлението. Ще видите промяна и подобрение в рамките на следващия снеговалеж”, обеща той.

Фирмите, които почистват столицата, определено са лъгали за наличната техника. Те са декларирали едни и същи камиони, вишки и други пособия за различни райони, за да сключат договор, тъй като често една и съща фирма взема за почистване по няколко района.

„В момента проверяваме договорите и наличностите на техника. Имаме съмнение, че едни и същи инструменти и техника са декларирани в различни зони”, каза Бонев.

Бонев посочи, че след въвеждането на ограничението за стари автомобили в центъра на София от 1 декември ще бъде направен анализ дали мярката има ефект. Според него, поради липсата на информационна кампания хората не са разбрали нейния замисъл.

Ще анализираме дали нискоемисионната зона има някакъв ефект и тогава ще решим за нея, каза още Бонев. Той подчерта, че глобите няма да се налагат веднага.

Освен това в самата зона живеят няколко десетки хиляди граждани с автомобили, които не отговарят на условията за влизане в зоната. Те имали възможност да подадат декларации за тях и това вече е направено от няколко десетки граждани, живеещи в центъра.

“Аз съм доста бесен заради поредната аматьорщина, която ни беше оставена в наследство, с която ще трябва да се справяме на крак. Не е честно всичко да се прехвърля като вина на 3-седмично управление”, оплака се той.

Бонев каза, че е против идеята общината да управлява пустеещи апартаменти в София.

“Любо Георгиев си е Любо Георгиев. Той е част от група експерти от “Екипа за София”. Това обаче не означава, че за всяка идея те са съгласни с нашите идеи и ние с техните. Хората имат право да решават какво да правят с техните жилища”, заяви той.

Бонев посочи, че има идея за увеличаване на таксата за строителство.

“Скоро ще започнат отново нашите открити приемни на улицата. Вместо да ме псуват в интернет, могат да дойдат да ме псуват на живо. Или да ми зададат въпрос по проблем, който ги интересува”, обяви той.

Той обяви още, че би гласувал против всякакво решение за промяна на собствеността на “Топлофикация-София”.

Според него, СДВР носи отговорността за сблъсъците по време на протеста пред националния стадион.

По отношение на критиките към коледната украса на София и че тя “прилича на вещица”, той каза:

“Става въпрос за част от представлението по запалването на коледните елхи. Имаше светлинни елементи. Аз не съм ги видял на живо. Не би трябвало да наподобява на вещица. Надявам се, че няма да има вещици”.

Той обеща, че ще бъде поставена коледна украса в целия град през следващите дни.

Попитан дали отново ще се кандидатира за председател на Столичния общински съвет, той отговори:

“Предстоят разговори с останалите политически сили отново, по политики, ще говорим за това как може да се разплете възелът в общинския съвет. Следващото заседание ще е в четвъртък. Надявам се, че ще има избран председател.

Дали това ще съм аз, дали нашата група ще издигне някой друг или ще подкрепим някой трети, това е решение, което ще вземем като група”.

Според него най-голямата група трябва да излъчи председателя на общинския съвет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts