| |

Боги на Нонка видя толкова грозота, че за НГ си пусна руски филм, за да му стане едно красиво…

При толкова грозота, вдъхновена от управляващите…

Така започва постът във Фейсбук на Богомил Бонев, известен с оригиналните си кратки постове, “поставящи на място” управлението.

снимка: Архив

“При толкова грозота, вдъхновена от управляващите, добре е човек да си свали отново “Ирония на съдбата”.

Култовият филм на Елдар Рязанов “Ирония на съдбата” традиционно се гледа в навечерието на Нова година в цялото постсъветско пространство.

Филмът е от 1976 г. и предлага един сатиричен поглед към еднообразното съветско градско планиране. Както и множество комични ситуации около руските традиции, свързани с банята, приятелите и водката, пише safenews.bg.

Действието се развива през 70-те години в Москва и Ленинград. Сюжетът е базиран на любовната история на двама непознати, срещнали се случайно в навечерието на Нова година.

На 31 декември лекаря Женя Лукашин със своите приятели по традиция отиват на баня. Тяхната традиция била преди новата година да се по напарят в банята. Измили се, пийнали… Един от тях трябвало след това да лети за Ленинград (сега Санкт Петербург), но кой именно, това те вече не помнили.

В самолета те изпратили изпадналия в несвяст Женя, когото го очаквала годеницата му в неговата московска квартира. Пристигайки в Ленинград Женя си взема такси казвайки своя московски адрес (оказва се че в Ленинград има същата улица както в Москва).

Женя е изигран от актьора Андрей Мягков, който след стабилен запой в руска баня се качва в самолет вместо приятеля си и пристига в апартамент в различен град, който обърква за своя

. Той открива, че “неговият” апартамент принадлежи на някой друг. На очарователната Надя, изиграна от полската актриса Барбара Брилска.

На 1 януари 2021 г. се навършиха 45 години от премиерата на филма на великия Елдар Рязанов “Ирония на съдбата или честита баня!”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts