| | | |

Йотова съска: Вярвам на президента, не на политици! Той изложи мотивите си категорично и ясно

Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти относно ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

Йотова участва на церемонията “Банкер на годината”, която се провежда тази вечер в столицата.

“Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща последващи бедствия, не мислят как хората ще се справят на границата, така че всеки, който прочете тези мотиви ще му бъде ясно”, коментира Йотова.

Попитана дали се надява депутатите да премислят, тя заяви, че единство се надява да има същинска дискусия в пленарната зала:

Да не се прегласува просто формално, само защото Румен Радев е наложил ветото, само защото президентът е изложил своите мотиви, още веднъж да се преразгледат всички условия и за това какви ще бъдат евентуалните последствия.

Президентът неслучайно каза, че според него има народни представители, които не са много наясно с параметрите на това споразумение”, обясни Илияна Йотова.

Тя призова народните представители да премислят още веднъж:

“Защото аз не зная тези около 100 БТР-а каква точно помощ ще бъдат в Украйна, но България остава почти без нищо и няма заместители засега”.

Тя посочи, че всички по-нататъшни договори са занапред в годините.

На въпрос относно коментари за ветото на Радев, Йотова заяви:

“Когато нямаш аргументи, сериозни, с които да защитаваш своята теза, най-лесно се служи с квалификации”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts