| | | |

Скандален следовател хвърли бомба: Покушение срещу Гешев не е имало, възможно е сам да е инсценирал атентата си

Проверени са всички обстоятелства, свързани с експлоатацията на СРС по отношение на президента. Както на всички ни е известно, президентът има имунитет, който изключва действия, които да бъдат насочени по такъв ред.

А това, че чак сега се задейства тази машина по отношение на хора, които са били близки около Иван Гешев, показва, че прокуратурата започва да действа по-различно. По отношение на всичко онова, което е било свързано с Иван Гешев, изглежда е подложено на някаква ревизия.

снимка: Архив

Това коментира в студиото на ФАКТИ следователят от СГП Бойко Атанасов по повод на започналото дисциплинарно производство срещу магистрати заради послушаните разговори на президента Радев с шефа на ВСС ген. Цанко Стойков.

В тези разговори двамата са обсъждали проблеми, свързани с набавянето на летателна техника за страната. Атанасов продължи още:

Освен тази история виждаме и хора, които са работили по “8-те джуджета”, когато се разбра, че с имуществото на Илия Златанов се е разпореждано по някакви странни критерии.

Връщано е на Петьо Еврото и на неговата съпруга, било е предавано от ръка на ръка. Все неща, които са свързани с функционирането на прокуратурата.

В момента тя като че ли започва да се отърсва от тази помия.

Покушението срещу Иван Гешев, според мен такова не е имало. Това е в главата на някого.

Познавайки Иван Гешев и хората около него по това време, мисля, че възможно и той да го е инсценирал. Това е мое мнение като един наблюдател.

Ако имаше атентат, до момента трябваше да е известно дали е имало такъв, и евентуално кой би поръчал и би извършил подобни действия. Става въпрос за главния прокурор. Говорим за служби, които имат огромен капацитет и биха могли да го разкрият това нещо.

Надявам се прокуратурата да започне да се отърсва от подобни прояви. Те не са малко. Освен тези двама, които са подслушвали президента, или поне са изготвили исканията, подслушването е извършено от МВР и ДАНС очевидно.

В миналото има много прокурори, които са извършвали подобни по род престъпления. Който изготвя искането е важно, който представя искането.

Практиката на съда е такава, че когато прокурорът лъже съда, когато изтъква неверни обстоятелства, и съдът разрешава на база тези обстоятелства, които няма как да бъдат проверени, отговорността е на този, които иска.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts