| | | |

Златничкото напомня за лъскавите харвардски и подобни фасади, които прикриват тягостната им пластмасова посредственост

Не се радвайте, че ги махнаха. Новоизлюпените властимащи от фамилиите на стария режим няма да се спрат пред нищо, докато не прекроят държавата по своята пейзанско-парвенюшка кройка

от фейсбук профила на Борислав Цеков, конституционалист

снимка: Архив


Всъщност пластмасовите златисти тараби на площад „Св. Александър Невски“, които някои доста вежливо наричаха „златната арка“, и които по късна доба снощи бяха премахнати от общинските чиновници, не са някакво арт-произведение, получило негативен обществен отзвук.

Те са политически символ на онова, което се случва в София, а и в държавата.

Пластмасата символизира изпразнените от идеология и граждански ценности политици, които като хунвейбини нахлуват в Парламента и в Общината.

Златничкото напомня за лъскавите харвардски и подобни фасади, които прикриват тягостната им пластмасова посредственост.

А чергата, която свършва в нищото, е двоичен образ. От една страна е онзи въображаем „червен килим“, по който номенклатурните и ДС-ченгеджийски отрочета смятат, че минават, защото властта им се полага по рождение.

А от друга страна – изобразява задънената улица, в която тикат България.

Не се радвайте, че София осъмна без златните тараби на площада. Новоизлюпените властимащи от фамилиите на стария режим няма да се спрат пред нищо, докато не прекроят държавата по своята пейзанско-парвенюшка кройка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts