| | |

Ккаво се случва с Навални? Адвокатите: Нямаме връзка с него, властите ни отказват достъп

Сътрудници и адвокати на излежаващия присъда руски опозиционен политик Алексей Навални изразиха опасения за здравословното състояние на 47-годишния критик на Кремъл, предадоха ДПА и БТА.

От пет дни екипът на Навални не е в състояние да установи контакт с него. Навални е в наказателна колония.

В петък екипът на Навални съобщи, че е силно загрижен за здравето и оцеляването му, след като не беше осъществена видеовръзка с опозиционния активист по време на съдебно заседание.

Все още няма новини от него, каза днес за ДПА говорителката на Навални Кира Ярмиш. Адвокатите на Навални се опитват да се свържат с него от пет дни, но руските власти им отказаха достъп.

Екипът на Навални каза, че от руската затворническа администрация обяснили, че прекъсване на електричеството е било причина за липсата на видеовръзка.

Ярмиш изтъкна в пост в социалните медии, че е особено разтревожена за здравето на Навални, защото миналата седмица се е разболял в килията си.

Писма до и от Навални не са били получавани от седмица, според негови сътрудници.

Навални е въдворен в затворническа колония в град Ковров, Владимировска област, на 260 километра източно от Москва.

Опозиционерът беше осъден на 19 години затвор по обвинения в измами и екстремизъм, определяни от международната общност като скалъпени, и е смятан политически затворник.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts