| | | | |

Имало едно време … красива осветена Коледна София… МОЛЯ ВИ, украсете прозорците си с лампички тази година! Светлината плаши злите тъмни сили. Да ги изгоним тогава! СНИМКИ

Имало едно време … красива осветена Коледна София…

Не мога да повярвам колко сива и тъмна е вечерна София тази година!!! Снимки по-долу в поста са от миналите години, когато всичко светеше в столицата, ей така, предколедно!

Това пише на официалната си страница във Фейсбук писателката Вели Олшевска.

А сега … няма ги украсите над главните булеварди, образуващи тунел от светлина. Няма ги кръглите светещи украшения на всеки стълб по тези булеварди, няма я украсата пред театъра,

Съборна е тъмна, дървото е украсено на две, на три и половината му лампи не светят, няма я голямата коледна топка на тази улица.

Украсата между ЦУМ и Шератон е оскъдна. За Храм паметника не искам да говоря… Трудно е за преглъщане.

Допада ли ви коледната украса в София?

Ако не бяха Коледните базари в София, както и украсата на молове и магазини, никога нямаше да се разбере, че идват светлите празници!

Защото е тъмно. И то не идва от пестенето на ток, от кризата или от това, че парите за тези украси са отишли в нечий джоб… Не. Това са само повърхностните причини.

Дълбоката основна причина е в тъмнината в душите на всички, отговорни за това да направят нещо хубаво за хората.

Тези, на които въобще не им пука за нищо и никого, освен за собственото си добро.

Тези, които затварят църкви и лъжат в очите, докато отиват и взимат последното късче хляб от хората, работили здраво цял живот тук, в родината си.

Знаете, че винаги опитвам да видя светлата страна и затова ще благодаря за атмосферата на коледните базари, на Бояна киноцентър и на тези от вас, които са украсили витрини и прозорци – тези малки светлинки, които осветяват много повече отколкото си мислите.

И ДА ПРИЗОВА всички, които имат такава възможност – МОЛЯ ВИ, украсете прозорците си с лампички тази година!

За да можем поне малко да придадем на града си празничен вид. Нещо малко е, на пръв поглед незначително, но е някаква крачка и носи символика.

Светлината плаши злите тъмни сили. Да ги изгоним тогава! Да им покажем как трябва да бъде! Все пак от нас започва всичко!

Преди да напиша поста седнах и проверих всички сметки, за да няма хейт и критика относно призива ми.

В Джъмбо ,Бриколаж и по другите магазини има едни малки лампички като капчици, които са достатъчно дълги за рамките на прозорец и струват до 5 лв. И не харчат много ток. Казаха ми, че за месец с 2-3 стотинки може да сложат над сметките. Така че – помислете си! Моля ви!

Какъв е смисълът да повтаряме едно и също, да псуваме и критикуваме до откат, да иронизираме и измисляме вицове за управляващи?

С какво си помагаме? Какво променяме???

Не разбираме ли, че колкото повече затъваме в омраза, толкова повече това се отрязва на самите нас, а не на онези, които са мразени? Трябва да се излезе от тази тиня като се хванем за ръце и заедно!

Да спрем да се поддаваме на “разделяй и владей” политиката. Да се спре с празните приказки. Не разбираме ли, че тези времена ни се дават, за да се събудим и да направим нещо, да действаме и то заедно? Хайде да започнем от Коледа!

И тук е мястото да изразя възхитата си към тези, които се грижат за духа на хората в градове като Бургас, Белоградчик и другите, снимки от които виждам всеки ден!

Ето това е грижа за духа на градовете и за хората. Значи може! Благодаря за вдъхновението!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук

Similar Posts