| | | | |

Пеевски мощно попиля президента: Нервен е Радев, но този срамен епизод приключи! Да си прочете правомощията и да се придържа към тях

Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, но с промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва.

Това се посочва в остра позиция на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, изпратена от пресцентъра на формацията.

“С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание.

Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях”, пише Делян Пеевски.

По думите му неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

“Нещата, всъщност, са прости – на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, заявява Пеевски.

И добавя:

“С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори”.

Пеевски подчертава: “Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва”.

“България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората”, заявява в заключение Пеевски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: ДПС

Similar Posts