| | |

Кирчо пак стана за смях, блесна с неграмотен пост

В желанието си да се впише в дискусията за Паметника на съветската армия съпредседателят на ПП Кирил Петков отново блесна с неграмотност.

Бившият премиер пусна фейсбук статус, в който говори за репресираната си баба. Очевидно обаче текстът не е претърпял редакторска намеса, защото само в първите два реда има няколко правописни грешки.

“През 1952 година е била вербована за агент на службата и отказала да работи като струдник. На срещата ce яви с одеало и друг багаж – готова да я изпратят в затвора.” – това е цитат от досието на моята баба, когато отказва да бъде част от държавна сигурност с риск за живота си.

По същото време първата копка на бъдещия монумент е направена на 5 юли 1952 г., а при откриването през 1954 г. присъства съветският маршал Сергей Бирюзов.

Откакто се появи на полето на политиката, речникът на Петков се превърна в неговото слабо място. И в устна, и в писмена форма българският език е негов голям враг.

Не случайно изказванията на Петков, неизменно гарнирани с куп лапсуси, многократно бяха претворявани в забавни монтажи, пише Лупа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts