| | | |

Пеевски: Ако ИТН ще ни забавляват, значи ще имаме коледно парти в НС

Такъв бюджет не е имало за култура

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той застана пред медиите след съвместното заседание с лидерите на ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ.

“За бюджета са уточнени нещата, днес се уточнихме за културата – рекорден бюджет. Всички искания ще бъдат удовлетворени. Такъв бюджет не е имало за култура по всички сфери – театри, музеи, всичко, читалища, за филмопроизводство”, поясни съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

“Бюджетът за култура ще бъде увеличен рекордно. От 387 млн. лв. на 520 млн. лв. Слагаме културата като основен акцент в този бюджет”, стана ясно след срещата на лидерите на некоалицията.

Тази седмица ще има общ проект за конституцията, всичко върви по график, увери председателят на ПГ на ДПС.

Според Пеевски има пълен консенсус, що се отнася до конституционните промени, работните групи работели. По думите му следващата седмица ще могат да се поздравят с приемането на промените.

По “Лукойл” няма различия, увери още Пеевски.

В края на изявлението на Пеевски, журналисти го попитаха вярно ли е, че в петък няма да има заседание на парламента заради коледно парти.

Председателят на ДПС искрено се учуди и попита: “Кой ви го каза това?” и когато чу отговора – Станислав Балабанов, добави: “Вижте графика им, ако са ангажирани да ни забавляват, ще имаме коледно парти в НС и може и да няма.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts