| | | |

ПП с официална позиция за демонтирането на МОЧА

“Продължаваме промяната” обявиха, че демонтирането на Паметника на Съветската армия от Княжевската градина в София, е с цел възстановяването и преместването му.

“За да се помни миналото, но и за да кажем, че е време да тръгнем напред. Искаме да сложим ясна граница между паметниците на руснаците, загинали за свободата на нашата страна, които почитаме и, от друга страна, тотемите на съветския тоталитаризъм”

Това се казва в позицията им, публикувана на официалния им Facebook профил.

“Преди 33 години се разделихме с тоталитарната държава, с партийния комунистически апарат, с призраците на Студената война.

Символите на този мрачен за България и света период обаче останаха непокътнати през всички тези години и заемат централно място в настоящето ни”, посочват от партията.

“Убедени сме, че на най-почетното място в София трябва да има символи на свободата и независимостта на България, а не на преклонение пред чужда армия на несъществуваща отдавна държава.

Вярваме, че ще вървим напред с увереността на научените исторически уроци. Дължим го на родителите си, и на следващите поколения българи”, заявяват още от ПП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts