| | | |

Избухна СКАНДАЛ между Антон Хекимян и Венелин Петков заради Бойко Борисов

Публичен скандал се разрази между бившите журналисти и колеги в bTV Антон Хекимян и Венелин Петков. А в центъра на разправията се оказа лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като двамата журналисти спорят кой е бил по-близък до бившия министър-председател.

“Венелине, кажи си… Всичко си кажи, защото доста спестяваш! Кажи си как усмихнат като комсомолски секретар и приведен доземи, в качеството си на шеф на новините на бТВ, лично ми водеше Борисов в студиото преди интервю. Венелине, кажи си!”

Това написа Антон Хекимян, който вече е общински съветник от ГЕРБ, във фейсбук.

Призивът му е по повод твърдения на Венелин Петков от интервюто му пред Генка Шикерова от “Свободна Европа”.

В него Петков твърди, че Борисов държал интервюта с него да прави единствено Антон Хекимян.

Венелин Петков беше водещ на новините в bTV от 2000 г. до 2014 г., след което стана главен продуцент и директор „Новини, актуални предавания и спорт”.

В интервюто си пред Генка Шикерова той заяви, че в телевизията е имало журналисти, които са били предпочитани от политиците за интервюта. Те дори поставяли условия да говорят само пред тях.

„Антон Хекимян беше предпочитаният журналист за интервюта на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това е една от посоките, от която е имало опити за натиск – кой да интервюира премиера”, каза Венелин Петков.

Именно Хекимян наследи Петков на началническия пост в Би Ти Ви.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts