| | | |

Корнелия: Банкетът победи бюджета, изядоха парите за коледните…

Бюджетът, плащанията, пенсиите изобщо не са им приоритет, както вчера твърдяха. Банкетът победи бюджета. Днес няма заседание, защото управляващите празнуват. Ние сме тук, защото искаме да се приеме бюджетът и хората да не останат без пари.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

По думите й на въпросния банкет са били изядени коледните надбавки за пенсионерите.

Лъсна лицемерието на “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ), ГЕРБ-СДС и ДПС. Бюджетът, плащанията, пенсиите и социалните плащания изобщо не са им приоритет, както вчера твърдяха.

“Изказванията от ИТН и Костадинов за обединена опозиция да забравят, ако обичат. Нека никой не говори от името на БСП”, призова тя.

Тя коментира, че вчерашният протест на опозицията в пленарна зала е бил, “за да спрем варварството, което се извършва на Паметника на Съветската армия”.

“Ще търсим отговорност за премахването на Паметника на Съветската армия. В четвъртък заключиха областната управа, не успяхме да проверим за документи. Но извадихме изискуемите документи”, каза още Нинова.

“Очакваме днес съда да го спре. Поискани са документи от областната управа. Ние сме убедени, че те нямат тези документи. Мисля, че днес ще бъде спряно, макар че вече е късно”, допълни още лидерът на БСП.

Тя бе категорична, че БСП ще участват в заседания за бюджета.

“Тепърва очакваме предложенията за промени в Конституцията между първо и второ четене. Ще има комисия.

Но принципната ни позиция остава същата – против тези промени в Конституцията. Особено намеренията да оставят двойното гражданство. Оценяваме това като предателство към националния сувернитет.

Съдебната реформа означава политическо овладяване на прокуратурата”, посочи още Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts