| | | |

ГЕРБ в СОС хвана кмета Терзиев в грандиозна лъжа: Обещава пари, които ги няма!

Общинският съветник от ГЕРБ – СДС и бивш председател на СОС Георги Георгиев разобличава кмета Васил Терзиев, като посочва, че в публикувания проектобюджет на София ги няма парите за обещаното от Терзиев 15% увеличение на заплатите в градския транспорт.

През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 г. ние осигурявахме увеличение с 10% на заетите в транспорта – въпреки КОВИД, въпреки поскъпването с 330% на горивата и отказа на правителството на ПП да подпомогне София, изтъква бившият председател на СОС.

Грандиозен гаф или грандиозна лъжа, пита във Фейсбук Георгиев.

Ето пълния текст на неговата публикация, в която той добавя линкове към участието на Терзиев по БНТ, където е убещанието за ръст на заплатите и към бюджетите за тази и миналата година:

Грандиозен гаф или грандиозна лъжа?

В публикувания снощи проект за бюджет на София за 2024 пари за увеличение на заплатите в градския транспорт няма.

Терзиев обеща 15% – снощи публикува проект за бюджет с 0% увеличение.

Той дължи отговори на всички работещи в транспорта – къде е обещаното от него, какво ще им обещае днес в 9 ч и защо не го направо снощи, преди публикуването на бюджета?

През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 г. ние осигурявахме увеличение с 10% на заетите в транспорта – въпреки КОВИД, въпреки поскъпването с 330% на горивата и отказа на правителството на ПП да подпомогне София.

Над 7000 са работещите в обществения транспорт и да бъдат излъгани и лишени от увеличение на изоставащите от частния сектор заплати е непочтено към тях, но и вредно за всички останали граждани и пътници, защото шофьори и механици не достигат и сега.

Доказателства:

снимка на параграфа за градски транспорт в Бюджет 2023 и Бюджет 2024 – все 174 млн лв и нито лев повече за увеличенията на заплатите на работещите в сектора. Проверете и вие в Бюджет 2024, прилагам го и него – може да пропускам нещо наистина.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts