| | | | |

Копейкин беснее, че БНР спрели интервюто на Волгин с Митрофанова

В позиция от “Възраждане” възразиха срещу „политическата цензура и двойните стандарти в българските обществени медии“.

Поводът е информация в социалните мрежи, че е спряно излъчването на интервюто на посланика на Руската Федерация у нас Елеонора Митрофанова по Българското национално радио, проведено от журналиста Петър Волгин, съобщиха от пресцентъра на “Възраждане”.

От партията призовават Програмният съвет на Българското национално радио да премахне “двойните медийни стандарти и да се противопостави на политическия натиск над четвъртата власт.“

Припомня се, че според доклад на Съвета за електронни медии, предаването на Петър Волгин спазва всички стандарти за журналистика.

Ето и пълният текст:

“Възраждане” предлага на Програмния съвет на Българското национално радио да премахне двойните медийни стандарти и да се противопостави на политическия натиск над четвъртата власт.

Ако интервюто с посланик Митрофанова няма да бъде излъчвано, то предлагаме да не бъдат провеждани и пускани по българските обществени медии интервюта с нито един посланик.

Припомняме, че според доклад на СЕМ, предаването на Петър Волгин спазва всички стандарти за журналистика. Докладът установява обективността и плурализма в представянето на всички гледни точки и позиции в предаването.

Намесата на ДПС в медийната среда е пореден груб акт на цензура, на която българските медии би трябвало да реагират”, пише Копейкин в писмото.

Вчера по повод интервюто с посланик Митрофанова с позиция излязоха и от ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts