| | | |

Балабанов с люта закана: След като не се получава по този начин, ще се получи по другия начин

“Има такъв народ” (ИТН) ще блокира приемането на конституционните промени в Народното събрание (НС).

Това заяви депутатът от ПГ на ИТН Станислав Балабанов в сутрешния блок на БНТ.

“ИТН ще протестира срещу абсурдните промени в българската Конституция. Основният закон е погазен и се използва за личен интерес от управляващата сглобка.

Няма да допуснем провеждането на заседанието в пленарна зала”, заяви Балабанов

“Ние сме 11 народни представители, ще излезем на трибуната на Народното събрание и ще блокираме работата на парламента, за да не допускаме нито дебати, нито гласуване в зала на промените в Конституцията”, каза той.

“ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ нарушават закона по всяко време, когато им е удобно. Равно отдалечени от политическите партии експерти по конституционно право сринаха от критики идеите за промени в Конституцията, защото тези идеи сливат изпълнителна със законодателна власт”, допълни още депутатът от ИТН.

Балабанов не видя проблем да има цикъл от предсрочни парламентарни избори, защото това било “най-демократичното право” на гражданите.

Не разбирам как Делян Пеевски пише Конституция – под това мото Балабанов даде друг аргумент за готвената блокада.

Христо Иванов ходи на “Росенец”, сега излиза рамо до рамо с него на пресконференции.

Кирил Петков преди една година арестува Бойко Борисов, сега са заедно, аргументира се Балабанов.

И обясни как ИТН не направи правителство като спечели изборите – защото трябвало да се договорят с ГЕРБ и ДПС. “Христо Иванов искаше власт, искаше министри, както и Мая Манолова, ние не му дадохме”, каза депутатът от ИТН.

“След като не се получава по този начин, ще се получи по другия начин“, заяви Балабанов, като преди това изрази недоволство, че нямало голямо обществено обсъждане на промените в Конституцията

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts